Skip to main content

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη για τις περικοπές (vid)

Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό και σημαίες, έστησαν μικροφωνική και φώναζαν συνθήματα. Επέδωσαν ψήφισμα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν αυτήν την ώρα συνταξιούχοι.

Οι συγκεντρωμένοι, κρατούσαν πανό και σημαίες, έστησαν μικροφωνική και φώναζαν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις και τις ελλείψεις στο ασφαλιστικό σύστημα. Αργότερα, οι συνταξιούχοι μετέβησαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου επέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων συναντήθηκαν με τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Ά Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Έδωσαν σε αυτόν το ψήφισμα και του εξέθεσαν τα αιτήματά τους. Ακόμη, τον ρώτησαν σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης για νέες περικοπές σε συντάξεις από 1η Ιανουαρίου του 2019. Ο κ. Δουίτσης απάντησε πως «η κυβέρνηση υποστηρίζει το δίκαιο των αδυνάτων», για να δεχτεί τα επικριτικά σχόλια από τους εκπροσώπους των σωματείων.

Επιπλέον, τους ανέφερε ότι θα μεταφέρει το ψήφισμα και τα αιτήματα των συνταξιούχων στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης. Σε ερώτηση για τα αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις από 1/1/15 που δεν έχουν επιδοθεί ακόμη, ο κ. Δουίτσης απάντησε: «Σε αυτό είμαι μαζί σας, θα έπρεπε να έχουν επιδοθεί».