Skip to main content

Διαμαρτυρία ελαιοπαραγωγών της Χαλκιδικής

Σε απόγνωση βρίσκονται περίπου 19.000 ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής, καθώς οι έμποροι καθυστερούν επί δύο χρόνια την εξόφλησή τους, για την παραγωγή που τους έχουν παραδώσει.

Σε απόγνωση βρίσκονται περίπου 19.000 ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής, καθώς οι έμποροι καθυστερούν επί δύο χρόνια την εξόφλησή τους, για την παραγωγή που τους έχουν παραδώσει. «Δεν φτάνει που πουλάμε κάτω του κόστους, δεν μας δίνουν και τα λεφτά», πρόσθεσε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Φιλαλήθης Καπάνδρεας, μετά από συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργου.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Καπάνδρεας, η ετήσια παραγωγή πράσινης βρώσιμης ελιάς στην περιοχή της Χαλκιδικής ανέρχεται σε 100.000 τόνους και με το κόστος παραγωγής να διαμορφώνεται στα 1,13 ευρώ/κιλό, οι αγρότες πούλησαν πέρσι -κατά μέσο όρο- σε τιμή 0,60 ευρώ/κιλό και φέτος 0,50 ευρώ/κιλό.

Από την πλευρά του, ο κ. Ψωμιάδης εξέφρασε τη συμπαράσταση και στήριξή του στα ζητήματα των αγροτών της Χαλκιδικής και ζήτησε να «πάψει η συμπαιγνία ορισμένων κατά του αγροτικού κόσμου».