Skip to main content

Ερντογάν: Βομβάρδισαν το ξενοδοχείο που έμενα στη Μαρμαρίδα

Η κίνηση που έγινε ήταν μια προδοσία εναντίον του κράτους και θα πληρώσουν βαριά το τίμημα της προδοσίας τους, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά από μία δραματική νύκτα και την εκδήλωση πραξικοπήματος στην Τουρκία, οι δυνάμεις οι πιστές στον Ερντογάν αποτρέπουν την ανατροπή, με χιλιάδες κόσμου να έχει βγει στους δρόμους, ενώ ο ίδιος ο Ερντογάν, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη όπου, στο αεροδρόμιο, έγινε δεκτός με εκδηλώσεις ενθουσιασμού.

Απευθυνόμενος στο κόσμο ο Ερντογάν δηλώνει ότι το τέλος αυτής της περιπέτειας, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής, θα είναι καλό, ενώ προειδοποιεί ότι οι υπαίτιοι για την απόπειρα πραξικοπήματος θα το πληρώσουν ακριβά, φωτογραφίζοντας το μόνιμο στόχο του, τον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ.

Κατηγορώ Ερντογάν στους "πιστούς στην Πενσυλβάνια"

«Σήμερα όπως ξέρετε υπήρξε μια κινητικότητα μετά το μεσημέρι μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μετά από την κινητικότητα, υπήρξε προσπάθεια παρέμβασης για την ενότητα του έθνους μας. Υπάρχει μια ομάδα, το παράλληλο κράτος, υπήρξε προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας. Μετά από προσπάθειες 40 ετών είχαν καταφέρει να εισβάλουν στις δομές του κράτους και των Ενόπλων Δυνάμεων. Η κίνηση που έγινε ήταν μια προδοσία εναντίον του κράτους και θα πληρώσουν βαριά το τίμημα της προδοσίας τους.

Υπάρχει μια κυβέρνηση που ήρθε στην εξουσία με τις ψήφους του λαού και ένας πρόεδρος που έχει εκλεγεί. Δεν θα τα καταφέρουν. Εμείς σ' αυτόν τον ιερό αγώνα μας, βάλαμε τις ζωές μας μπροστά και αυτή τη στιγμή αυτή η κίνηση θα γίνει η αιτία να καθαρίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις. Αυτούς που είχαν σχέση με το παράλληλο κράτος. Η κίνηση έγινε πριν τις κρίσεις των αξιωματικών. Ήξεραν ότι τους γνωρίζαμε και τους αποβάλλαμε. Η Τουρκία έχει νέες δομές και νέες συμπεριφορές. Έτσι κάναμε τα βήματά μας. Εδώ στο Ατατούρκ πριν από λίγες ημέρες έγινε στόχος του Ισλαμικού Κράτους. Είχαμε δεκάδες θύματα. Και σήμερα υπήρξε εισβολή του παράνομου κράτους. Πάνω από το αεροδρόμιο πετάνε F-16.

Πριν έρθω εδώ ήμουν στην Μαρμαρίδα και όταν έφυγα έμαθα ότι βομβάρδιζαν το σημείο που βρισκόμουν. Αυτά έκαναν. Επίσης επιτέθηκαν στις Μυστικές Υπηρεσίες, στην Προεδρεία της Δημοκρατίας. Έχουν συλλάβει γενικό μου γραμματέα. Δεν ξέρω την κατάσταση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων. Τους καλώ, όλους τους αρχηγούς των Σωμάτων. Εσείς νομίζω, πιστεύετε στις αξίες αυτού του λαού, όμως υπάρχουν και κάποιοι που έχουν αντίθετες απόψεις από εσάς. Δεν είναι πιστοί στις αρχές του κράτους.

Είναι πιστοί στην Πενσυλβάνια (εννοεί τον Γκιουλέν). Απευθύνομαι στους φαντάρους: Είστε δικά μας παιδιά. Αυτή τη στιγμή, εσείς μην αντιστέκεστε απέναντι στον κόσμο. Είναι οι πατεράδες σας, οι μανάδες, τα αδέρφια σας. Αν κάνετε το αντίθετο, θα πληρώσετε και σεις βαρύ τίμημα. Συλλαμβάνονται πολύ αυτή τη στιγμή. Δεν θα μείνουμε εδώ. Θα πάμε μέχρι ψηλά στην ιεραρχεία μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα καθαρίσουν. Συνεχίζουμε. Αυτό θα συνεχιστεί. Όπως αντιμετωπίσαμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις, έτσι θα κάνουμε και τώρα. Η οργάνωση του Γκιουλέν, είναι τρομοκρατική οργάνωση. Αυτή την τρομοκρατική ενέργεια, την κάνουν με τα όπλα του τουρκικού λαού. Κάποια μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο στρατός ελέγχει την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση και πρόεδρος εκλεγμένος. Είμαστε στα καθήκοντά μας και με την βοήθεια του θεού, θα συνεχίσουμε αυτή την πορεία μας. Δεν θα επιτρέψουμε στους εισβολείς να υπάρχουν στη χώρα μας."