Skip to main content

Διαψεύδεται το «πάγωμα» στα κίνητρα για αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει δημοσίευμα περί «μπλόκου» των δανειστών στην παροχή κινήτρων για την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία οι δανειστές βάζουν «μπλόκο» στα σχέδια της κυβέρνησης περί παροχής κινήτρων για την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων Ελλήνων, προχωράει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τονίζουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, η νομοθέτηση της εθελοντικής αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων και του περιουσιολογίου είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης. «Ως εκ τούτου, δημοσιεύματα μερίδας του σημερινού τύπου ότι παγώνει η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», επισημαίνουν.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, οι θεσμοί και κυρίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αντίθετοι τόσο στη θεσμοθέτηση ευνοϊκών διατάξεων για φοροφυγάδες όσο και στη θεσμοθέτηση ειδικών διατάξεων που θα προβλέπουν τον επαναπατρισμό κεφαλαίων στην Ελλάδα από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (δείτε περισσότερα εδώ).