Skip to main content

Διαψεύδει τις καταγγελίες περί της ρύθμισης ο Κοντονής

Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων πως το ζήτημα εξαντλήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ δόθηκαν οι εξηγήσεις που έπρεπε και στην Ολομέλεια.

Απάντηση σχετικά με τα όσα κυκλοφόρησαν για την ασαφή ρύθμιση στο πλαίσιο νομοσχεδίου, που πιθανόν να αφορά τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο ίδιος ανέφερε πως το ζήτημα εξαντλήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ δόθηκαν οι εξηγήσεις που έπρεπε και στην Ολομέλεια.

«Υπήρξαν δηλώσεις του κ. Θεοχαρόπουλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οποίος χαρακτήρισε τη ρύθμιση που είναι απολύτως αποσαφηνισμένη ως “ύποπτη”. Από εκείνη τη στιγμή ο ίδιος μαζί με συγκεκριμένα ΜΜΕ το συνέδεσε με την τύχη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Επαναλαμβάνω η διάταξη αυτή αναφέρεται στο άρθρο 55 του σωφρονιστικού κώδικα σχετικά με τακτικές άδειες και προϋποθέσεις που έχει καταδικασθείς κρατούμενος στις ελληνικές φυλακές», είπε ο Σταύρος Κοντονής.

Και συμπλήρωσε: «Όσοι έχουν καταδικασθεί από τα ποινικά δικαστήρια της χώρας, έχουν εκτίσει ένα μέρος της ποινής και δικαιούνται πλέον να πάρουν άδεια. Όσοι καταδικασμένοι κρατούνται στις ελληνικές φυλακές και είναι σε εκκρεμότητα η υπόθεσή τους σχετικά με την έκδοση ή έχει αποφασιστεί η έκδοσή τους δεν μπορούν να πάρουν άδεια».