Skip to main content

Διασώθηκε η γυναίκα από τον Όλυμπο - Μεταφέρθηκε με Super Puma

Η Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 12.20 και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση.

Διασώθηκε η γυναίκα, η οποία είχε πέσει το μεσημέρι της Κυριακής, στη θέση λούκι Μύτικα, στον Όλυμπο.

Την τραυματία παρέλαβε Super Puma της Πολεμικής Αεροποριας και στη συνέχει με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Η Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 12.20 και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση, καθώς κλιμάκιο της ΕΟΔ βρισκόταν στην περιοχή.

Οι διασώστες της ομάδας είχαν ακούσει μάλιστα τις φωνές για βοήθεια από τους συντρόφους της γυναίκας και άμεσα ενημέρωσαν την Π.Υ. Λιτοχώρου και το ΕΚΑΒ Κατερίνης.

Η κοπέλα, παρόλο που είχε πτώση 500 μέτρων σε χιονοσκεπή περιοχή, κατάφερε με ίδιες δυνάμεις και με τη βοήθεια των συντρόφων της να φτάσει στο καταφύγιο Αποστολίδη, στο οροπέδιο των Μουσών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι παλαιότερα στο ίδιο σημείο είχαν σημειωθεί ανάλογα ατυχήματα με ελαφρείς τραυματισμούς, εξαιτίας των ίδιων συνθηκών (Φεβρουάριος του 2015, πτώση ορειβάτη 400 μέτρα, Μάιος 1993, πτώση γυναίκας από τον Πολωνία πάνω από 700 μέτρα, 1964 πτώση τεσσάρων ατόμων με θανατηφόρο τραυματισμό του ενός από υποθερμία).