Skip to main content

Διάσταση Μπουτάρη - ΔΕΘ για τον χαρακτήρα και τον χώρο της έκθεσης

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΘ εκφράζει τη διαφωνία του με την πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για το νέο εκθεσιακό κέντρο και τον χαρακτήρα της διοργάνωσης

Τη διαφωνία του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τόσο για τον χαρακτήρα όσο και για τον χώρο διεξαγωγής της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης εκφράζει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΘ, Λάζαρος Λαζαρίδης, λίγο πριν τα εγκαίνια της 81ης διοργάνωσης.

Σε άρθρο του στο Πρακτορείο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε υπογραμμίσει την ανάγκη η ΔΕΘ να «πάψει να είναι ένα χαρμάνι πολιτικού και εμπορικού γεγονότος», τονίζοντας πως είναι ένα «καθαρά οικονομικό γεγονός». Τάχθηκε ακόμη εμμέσως υπέρ της μετεγκατάστασης του εκθεσιακού κέντρου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είμαι σίγουρος πια ότι θα πρέπει να παραμείνει στο κέντρο της πόλης».

Μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε πως «η ΔΕΘ είναι πολυ-γεγονός για την Θεσσαλονίκη και αποτελεί κερδοφόρο φορέα που δεν παίρνει ούτε ευρώ επιχορήγηση».

Εξέφρασε ακόμη τη διαφωνί του με τον κ. Μπουτάρη σχετικά με τον χαρακτήρα της Έκθεσης, λέγοντας πως «η ΔΕΘ δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από το πολιτικό γεγονός της άφιξης του πρωθυπουργού και της ανακοίνωσης της οικονομικής πολιτικής» αλλά ούτε από τις διαδηλώσεις που «καλώς και ευτυχώς γίνονται, αυτό είναι Δημοκρατία».

Όπως υπογράμμισε είναι καλό για ολόκληρη την πόλη καθώς «το τριήμερο των εγκαινίων υπάρχει πληρότητα στα ξενοδοχεία 100% ενώ για τις εννέα μέρες της λειτουργίας της η πληρότητα φτάνει το 75%».
 
Διαφώνησε ακόμη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και στην πρότασή του να βγει η ΔΕΘ από το κέντρο της πόλης καθώς όπως λέει ο κ. Λαζαρίδης «η έκθεση πρέπει να μείνει και να αναπλαστεί με παράλληλη λειτουργία μητροπολιτικού το οποίο θα είναι το 50% της σημερινής της έκτασης».