Skip to main content

Διατήρηση των ασφαλιστικών κεκτημέων ζητούν οι δάσκαλοι

Διατήρηση του συνταξιοδοτικής ρύθμισης για τους εκπαιδευτικούς ζητά η ΔΟΕ με επιστολή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας προς τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας.
Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, καθώς και σε όλους τους βουλευτές, έστειλε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) για διάταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που καταργεί παλαιότερη ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε το 2002 και η οποία αναγνώριζε την ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού λειτουργήματος. Μάλιστα, τονίζεται ότι εδίδετο η δυνατότητα συνταξιοδότησης με 30 χρόνια υπηρεσίας και συμπλήρωση του 60ού έτους, εφόσον είχαν διοριστεί μετά το 1983 ή του 55ου έτους για όσους είχαν διοριστεί προ του 1983.

Όπως επισημαίνουν οι δάσκαλοι, τυχόν κατάργηση αυτής της διάταξης θα έχει σοβαρές συνέπειες στην ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή επισημαίνεται: «Όλοι αντιλαμβάνονται τις οδυνηρές επιπτώσεις που θα έχει αυτό το μέτρο στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Με τη διόγκωση του ποσοστού του γηρασμένου εκπαιδευτικού προσωπικού είναι φανερό πως η διδασκαλία υποβαθμίζεται, με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, ενός έργου εξαιρετικά σύνθετου και σημαντικού».

Οι δάσκαλοι καταλήγουν ζητώντας από τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη.