Skip to main content

Μετρό: Συμφωνία για την πρόταση ανάδειξης των αρχαίων στη Βενιζέλου

Ομόφωνα συμφώνησαν στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων και την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου οι εμπλεκόμενοι φορείς

Ομόφωνα συμφώνησαν στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων και την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Η πρόταση αυτή, η οποία είναι σύμφωνη με την υπουργική απόφαση της 6.10.2015 προβλέπει την διατήρηση των αρχαιοτήτων κατά χώραν στο μεγαλύτερο μέρος τους, με ταυτόχρονη κατασκευή του υπόγειου σταθμού στο ίδιο σημείο και σε μεγαλύτερο βάθος. Η πρόταση αυτή, με τα σχέδια που την συνοδεύουν, θα κατατεθεί αρμοδίως τις αμέσως επόμενες μέρες στο Υπουργείο Πολιτισμού για την έκδοση της σχετικής απόφασης, ύστερα από τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ. Η μελέτη θα παρουσιασθεί σε ειδική εκδήλωση μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης εκπροχώπων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αττικό Μετρό Α.Ε. χθες το μεσημέρι.