Skip to main content

Διεκόπη η δίκη για τον θάνατο του Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 4 Ιανουαρίου του νέου έτους - Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων επικαλέστηκαν διάφορα κωλύματα

Διεκόπη για τις 4 Ιανουαρίου του 2016 η δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων που κατηγορούνται για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας, τον Μάρτιο του 2014.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, αναγνώσθηκαν τα ονόματα των κατηγορουμένων και των μαρτύρων και ακολούθως υποβλήθηκαν αιτήματα αναβολής λόγω κωλύματος που επικαλέστηκαν κάποιοι εκ των δικηγόρων.

Έτσι, το δικαστήριο έκρινε δεκτά τα αιτήματα, αποφασίζοντας τη διακοπή της διαδικασία και γνωστοποιώντας το ορισμό της επόμενης δικάσιμου για τις 4/1/2016.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο για τη δολοφονία του Αλβανού βαρυποινίτη θα καθίσουν 13 δεσμοφύλακες, στους οποίους αποδίδεται η πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων εκ των οποίων επήλθε ο θάνατος ατόμου, κατά συναυτουργία, ενώ στο ίδιο δικαστήριο παραπέμφθηκε να δικαστεί κι ο τότε διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας που αντιμετωπίζει το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή.

Άπαντες οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν το πρωί στη δικαστική αίθουσα, εκτός από έναν που παραστάθηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου, ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο κατάλογος των μαρτύρων αριθμεί 65 άτομα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατηγορούνται ότι υπέβαλαν τον Αλβανό βαρυποινίτη σε βασανιστήρια προκειμένου να τον τιμωρήσουν για τη δολοφονία που διέπραξε, λίγες μέρες πριν μεταχθεί στη Νιγρίτα, σε βάρος συναδέλφου τους στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου κρατείτο ο αλλοδαπός.

Έξι από τους παραπάνω κατηγορούμενους είχαν κριθεί αρχικά προσωρινά κρατούμενοι και στη συνέχεια αποφυλακίστηκαν υπό όρους. Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι είχαν αφεθεί -από την πρώτη στιγμή- ελεύθεροι, στη συντριπτική τους πλειονότητα με περιοριστικούς όρους.