Skip to main content

Διερεύνηση εργατικών ατυχήματων σε Σέρρες και Ηράκλειο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας

Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγιναν τα εργατικά ατυχήματα στις Σέρρες και το Ηράκλειο και τον καταλογισμό ευθυνών όπου προκύπτουν, ζητά σε ανακοίνωσή του το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Η χθεσινή ημέρα σημαδεύτηκε από δύο τραγικά εργατικά ατυχήματα, στο σιδηροδρομικό δίκτυο στις Σέρρες και σε οικοδομικό έργο στο Ηράκλειο, όπου δυστυχώς δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα πιο βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματισθέντες εργαζόμενους.

Ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη βελτίωση και διεύρυνση του θεσμικού πλαισίου για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας μαζί με την αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων   διατάξεων.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «επιτακτική και η ανάγκη για την αναβάθμιση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και κυρίως του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Το ΣΕΠΕ μπορεί και πρέπει να γίνει η ασπίδα προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων και της υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας».