Skip to main content

Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς

Συνολικά τριάντα θίασοι από όλο τον κόσμο θα δώσουν πάνω από 100 παραστάσεις στην πιο πολύχρωμη γιορτή που διοργανώνεται στο Κιλκίς.

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά θαπραγματοποιηθεί το Διεθνές ΦεστιβάλΚουκλοθεάτρου και Παντομίμας πουδιοργανώνεται από το Δήμο Kιλκίς καιτελεί υπό την αιγίδα του ΥπουργείουΠολιτισμού. Το φεστιβάλ θα ξεκινήσειστις 29 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έωςκαι τις 13 Οκτωβρίου.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν τριάνταθίασοι από διάφορες χώρες του κόσμου(Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ρωσία,Γεωργία, Αυστραλία, Ινδονησία, ΜεγάληΒρετανία, Αργεντινή, Καναδά (φυλή ινουίτ),Ελβετία, Γαλλία. Φετινή τιμώμενη χώρατου φεστιβάλ είναι η Γερμανία) και θαπαρουσιάσουν συνολικά 100 παραστάσεις.

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει μετην παράσταση θεάτρου σκιών «ΟΜεγαλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» από τον καραγκιοζοπαίκτη Χρήστο Στανίση,μαθητής του Ευγένιου Σπαθάρη. Η τελετήέναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 3Οκτωβρίου ενώ θα γίνει ιδιαίτερη τιμητικήαναφορά στη Γερμανία.


Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, όπωςκάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθούν καιπαράλληλες εκδηλώσεις με καλλιτεχνικάδρώμενα και παρεμβάσεις στους δρόμουςτου Κιλκίς, πέντε σεμινάρια-εργαστήρια,μία διημερίδα για το κοινωνικό θέατρο(το θέατρο σαν εργαλείο επίλυσηςκοινωνικών προβλημάτων), διάφορεςεκδηλώσεις στα μπαράκια της πόλης, καιδύο εκθέσεις, μία με κούκλες και φιγούρεςαπό την Ινδονησία σε συνεργασία με τηνπρεσβεία της Ινδονησίας και μια έκθεσηγλυπτικής με κούκλες φτιαγμένες απόρίζες δέντρων, ενώ θα παρουσιαστούν σεπρώτη προβολή ταινίες μικρού μήκουςstop motion και animation από Ισπανία, Γαλλία,Γερμανία και Ελλάδα. Οι μικροίφίλοι του Φεστιβάλ, θα έχουν για ακόμημια φορά την ευκαιρία να συμμετάσχουνστο καθιερωμένο «Κυνήγι Θησαυρού».


Στη φετινή διοργάνωση θαπραγματοποιηθεί και η 1η ΕλληνικήΣυνάντηση Νέων Κουκλοπαικτών σεσυνεργασία με το ελληνικό παραρτηματης UNIMA ενώ παράλληλα θα δοθεί καισυνέχεια στην πρωτοπόρα δράση πουξεκίνησε πέρσι στην Έλλαδα, το clowndoctor.

Ηαυλαία του φεστιβάλ θα πέσειμεπαράστασησυμπαραγωγή της όπερας της Βαρκελώνηςμε το Διεθνές Φεστιβάλ ΚουκλοθεάτρουΚιλκίς, μια παραλλαγή του έργου «Ο Πέτροςκι ο Λύκος» του Προκόφιεφ, μια παράστασημε την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου πουανέβηκε ήδη με πολύ μεγάλη επιτυχία στηΒαρκελώνη. Τέλος, θα υπογραφούν δύοπρωτόκολλα αδελφοποίησης με το ΔιεθνέςΦεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Κέιπ Τάουν(Ν.Αφρική) και το Φεστιβάλ του Μπιλμπάο(Ισπανία).

 

Χριστίνα Καραμανίδου

Business Story
Off