Skip to main content

Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Ιπποκράτης»

Πρόκειται για το μοναδικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, παγκοσμίως, που ασχολείται με θέματα Υγείας.

Tο 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Ιπποκράτης», με θέματα Υγείας, φιλοξενήθηκε στην Κω, τον Σεπτέμβριο, στους Δημοτικούς Κινηματογράφους (Χειμερινό και Θερινό Ορφέα). Πρόκειται για το μοναδικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, παγκοσμίως, που ασχολείται με θέματα Υγείας.

 

Στόχος είναι το Φεστιβάλ να αποτελέσει θεσμό, που θα αξιοποιείται κάθε χρόνο, για την ενημέρωση και τον ουσιαστικό διάλογο, γύρω από θέματα υγείας και πρόληψης. Καινοτομίες που θα αναδεικνύονται, θα συζητούνται με τους ειδικούς του ιατρικού κλάδου, τους σκηνοθέτες τους εκπροσώπους του Τύπου και το κοινό.

 

Το φεστιβάλ


Η διοργάνωση ήταν  διαγωνιστικού χαρακτήρα και οι ταινίες που διεκδίκησαν  τα βραβεία βασίζονται σε αληθινές μαρτυρίες, είναι πρόσφατης παραγωγής -από όλο τον κόσμο-, με επίκεντρο την υγεία και τον άνθρωπο. 

     

Οι σκηνοθέτες των τριών καλύτερων ταινιών παρέλαβαν  τα βραβεία Χρυσός, Αργυρός και Χάλκινος Ιπποκράτης, αντίστοιχα.

 

Προβλήθηκαν  επίσης, ειδικά αφιερώματα σε διάφορα θέματα υγείας με ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, ενώ διεξήχθη  και διαγωνισμός διαφημιστικών σποτ και σποτ κοινωνικής ενημέρωσης, με θέματα πάντα την πρόληψη και την υγεία. Στο πλαίσιο παράλληλων εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν  τέλος, λαϊκές διαλέξεις.

 

Τα βραβεία του Φεστιβάλ  έκριναν   διεθνείς κριτικές επιτροπές στις οποίες  συμμετείχαν καταξιωμένοι άνθρωποι της τέχνης, της επιστήμης, της πολιτικής και της διαφήμισης και των ΜΜΕ. 

 

 Ξεχώρισαν οι ταινίες  : Εμμονές - Ο ΄Αγγλος χειρουργός - Όταν ο Μπένυ ξύπνησε από το κώμα -Τσί ,η Κινεζική τέχνη της ίασης .


Από Ελληνικές συμμετοχές : Στη γάζα και  Λουόμενοι.