Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
x

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «THE POLITICS OF SPACE AND THE HUMANITIES» ΣΤΗ ΔΕΘ

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός».

Ο Τομέας Αμερικανικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αμερικανικών Σπουδών (HELAAS) και τη στήριξη του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα, Διεθνές Συνέδριο, με τίτλο «The Politics of Space and the Humanities».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στη ΔΕΘ-Helexpo (Περίπτερο 8).

Το Συνέδριο επικεντρώνεται στη διεπιστημονική διερεύνηση της έννοιας του χώρου, με σκοπό να προβάλει τον σημαντικό ρόλο των ανθρωπιστικών σπουδών στην κατανόηση θεμάτων, όπως το προσφυγικό, η μετανάστευση, η κλιματική αλλαγή, η αστική χαρτογράφηση, ο εγκλεισμός, τα σύνορα, το φύλο και η φυλή, με τον τρόπο που αυτά προβάλλονται μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, τον κινηματογράφο, το θέατρο, την αρχιτεκτονική, την εκπαίδευση, τη γεωγραφία, και την ψηφιακή τεχνολογία.

Οι τέσσερις βασικοί θεματικοί ομιλητές του Συνεδρίου είναι οι:

Καθηγητής του Vassar College των ΗΠΑ Michael Joyce

Καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Καλογεράς

Καθηγητής του AΠΘ Σάββας Πατσαλίδης

Καθηγητής του York University του Καναδά Linda Peake
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ