Skip to main content

Η σιωπηλή διπλωματία και ένα ερώτημα για τον νέο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Τα πισωγυρίσματα στις μεταρρυθμίσεις, η προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές και η αθόρυβη διπλωματία μας για το Σκοπιανό.

Πισωγυρίσματα στις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα βλέπει το πρακτορείο Bloomberg, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου κατά του εφησυχασμού, λόγω της αναμενόμενης εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο το καλοκαίρι.

Μας κατάλαβαν πλέον όλοι αυτοί, κι έμαθαν ότι η κωλοτούμπα είναι το εθνικό μας σπορ, το οποίο απλώς τώρα έγινε γνωστό, λόγω της δημοσιότητας του πρωταγωνιστή που το πλάσαρε διεθνώς. Κάτσε να δεις τι θα γίνει, με τους διορισμούς και τις αυξήσεις σε κλάδους που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταρρυθμίσεις αλά σοβιέτ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ετοιμάζεται από τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές! Θα βγουν στον "αέρα" σε λίγο προκηρύξεις συνολικά 1.000 θέσεων, στην ΔΕΗ, το εκλεκτό σωματείο του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι θα πετύχουμε την ανάπτυξη που περιμένουμε.

Το άρθρο, που δημοσίευσε εχθές η voria.gr, καταλήγει σ’ αυτό που οι σοβαροί αναλυτές τονίζουν, ότι χρειαζόμαστε μία πιο ανταγωνιστική οικονομία «που δεν θα στηρίζεται στις δημόσιες δαπάνες και τα κονδύλια της Ε.Ε., αλλά στις επενδύσεις. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσει [η Ελλάδα] μη ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης και ίσως, ακόμη χειρότερα, ακόμη μία χαμένη δεκαετία», καταλήγει. Για τους επιβήτορες της εξουσίας… πέρα βρέχει.

Θα καταντήσουμε να απολογούμαστε και για το Σκοπιανό από τη σιωπηλή και αθόρυβη διπλωματία μας, την ώρα που οι θυρυβώδεις Σλάβοι παραπλανούν αναπάντητα το διεθνές κοινό. Το κόμμα της "Μοναδικής Μακεδονίας" -υπάρχει και τέτοιο- κάλεσε την κυβέρνηση να τιμήσει, εκτός από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, και αυτό της "Μακεδονίας", με τα 32 χιλιάδες παιδιά των "Μακεδόνων" (Σλάβων) από τη Μακεδονία της Λευκής Θάλασσας (Αιγαίο) το 1948.

Πρόκειται για τα παιδιά του παιδομαζώματος που πήραν μαζί τους οι κομμουνιστές του ΚΚΕ όταν ηττήθηκαν στον Γράμμο και παρέμεινε η Ελλάδα δημοκρατική χώρα. Και η μεν Ελλάδα σιωπά, οι Σλάβοι όμως πληροφορούν το διεθνές κοινό, ότι «Ο λεγόμενος εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα είχε γεωπολιτικό στρατηγικό στόχο για τη μόνιμη εξάλειψη και εθνοκάθαρση των "Μακεδόνων" (Σλάβων) από τις εστίες τους».

Στην Δανία, υποβλήθηκε μήνυση για κατασκοπία κατά τριών ατόμων που κατήγγειλαν στον Ερντογάν αυτούς που στην Δανία ήταν εναντίον του. Οι προσπάθειες για φακέλωμα και κάρφωμα των Τούρκων πολιτών που ζουν στην Ευρώπη, βρίσκονται αντιμέτωπες με δικαστικά εμπόδια.

Επίσης, στην Σουηδία, η εισαγγελία άρχισε έρευνα μετά από ισχυρισμούς πως φίλοι του ΑΚΡ και ιμάμηδες, φακέλωσαν και ενημέρωσαν την τουρκική κυβέρνηση  σχετικά με τους ανθρώπους του Γκιουλέν και τους αντιπολιτευόμενους. Στην Ελλάδα αντίθετα, τους τουρκοπράκτορες τους έχουμε στα όπα-όπα. Το ίδιο και τους πεμπτοφαλαγγίτες. Είμαστε "προοδευτικοί", εμείς.

Θα είναι ο Μάικ Πομπέο, όπως τον γνωρίσαμε, ή μήπως η κωλοτούμπα πέρασε τον Ατλαντικό; Στις 16 Ιουλίου 2016 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το πραξικόπημα στην Τουρκία, ο Μάικ Πομπέο έγραψε στο Twitter, ότι το καθεστώς της Άγκυρας είναι «μια ολοκληρωτική ισλαμική δικτατορία» και το συνέκρινε με το Ιράν. Είναι «τόσο δημοκρατικό όσο και το Ιράν», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Μακριά από τα ελληνικά χωρικά ύδατα έχουν κρατηθεί οι άλλοτε τραμπούκοι Τούρκοι ψαράδες οι οποίοι δεν δίσταζαν να φτάνουν μέχρι και την Θάσο αλιεύοντας παράνομα στα ελληνικά νερά χωρίς φόβο και πάθος. Η τρέχουσα κρίση με την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έχει πανικοβάλει τους Τούρκους ψαράδες οι οποίοι δεν έχουν τολμήσει να ανοιχτούν προς τα δυτικά.