Skip to main content

Πλειοψηφία 180 βουλευτών ζητά ο Καμμένος για τη συμφωνία των Πρεσπών

Η κύρωση θα υποστηρίξουμε να γίνει από 180 βουλευτές για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, τόνισε ο ΥΕΘΑ. Η απάντηση Τζανακόπουλου

Διευρυμένη πλειοψηφία για την ψήφιση της συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή δήλωσε πως θα ζητήσει από το πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος.

«Το σχέδιο συμφωνίας δεν ξεκινά καμία διαδικασία χωρίς τέλος για είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η κύρωση θα υποστηρίξουμε να γίνει από 180 βουλευτές για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε στο παρελθόν για erga omnes και τώρα το παίζει Μακεδονομάχος. Εμείς διαφωνούμε με την συμφωνία και ζητάμε 180 βουλευτές. Η άποψή μας είναι ότι η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να περάσει από τα Σκόπια», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης μετά τη συνέλευση της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε ότι στην περίπτωση που οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν τη συμφωνία, τότε θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης. Σημείωσε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει λόγος κύρωσης της συμφωνίας με την αυξημένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων των βουλευτών, πριν καν ο κ. Καμμένος διατυπώσει το σχετικό αίτημα. Ο κ.Τζανακόπουλος πρόσθεσε ότι εφόσον η ψήφος εμπιστοσύνης ζητηθεί, η κυβέρνηση θα την λάβει.