Skip to main content

Διεύρυνση του έργου της ΠΕΔΚΜ για το 2018 ο στόχος του Κυρίζογλου

Δεν θα κατασπαλούνται χρήματα σε πολυτελής εκδηλώσεις, που προκαλούν το κοινό αίσθημα και τους πολίτες, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ.

Να διευρύνει το έργο της θα επιδιώξει για τη νέα χρονιά η Περιφερειακή Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), χωρίς, ωστόσο, να δαπανώνται χρήματα άσκοπα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Όπως ανέφερε,σε συνάντηση με δημοσιογράφους, δεν θα κατασπαλούνται χρήματα σε πολυτελείς εκδηλώσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα και τους πολίτες και που δεν περνούν ένα καλό μήνυμα. 

«Δεν μπορεί μόνο να γκρινιάζουμε, να διεκδικούμε μόνο. Θα διεκδικούμε αλλά θα πρέπει να δούμε, να λειτουργούμε, να πράττουμε, να αφήσουμε ένα θετικό αποτύπωμα, να παράγουμε έργο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κυρίζογλου αναφέρθηκε και στα σημαντικά έργα της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας το 2017, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι μόνο για τον τομέα της Υγείας διατέθηκαν 150.000 ευρώ.

Κατά το 2017 η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ενίσχυσε Δομές Υγείας στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα στήριξε:

- τα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου Σιντικής, όπου πραγματοποιήθηκε και ειδική αποκεντρωμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΚΜ.
- το περιφερειακό ιατρείο του Επταλόφου του Δήμου Κιλκίς.
- το Νοσοκομείο Χαλκιδικής (Πολύγυρος), με μηχάνημα αιμοκάθαρσης συνοδευόμενο από την ειδική τροχήλατη πολυθρόνα,
- το Νοσοκομείο Πέλλας, (Μονάδα Έδεσσας), επίσης με μηχάνημα αιμοκάθαρσης συνοδευόμενο από την ειδική τροχήλατη πολυθρόνα,
- το Νοσοκομείο Κιλκίς, με την ανακαίνιση του διαδρόμου της Ορθοπαιδικής Κλινικής του,
- το Νοσοκομείο «Θεαγένειο», με μηχάνημα διπολικής διαθερμίας,
- το Νοσοκομείο «Παπανικολάου», με μια κεφαλή διοισοφάγειου υπερήχου και δυο ηλεκτροκίνητες κλίνες.
- το Κέντρο Υγείας Μουδανιών
- Παρέδωσε ιατρονοσηλευτικό και τεχνικό εξοπλισμό και υλικά στο Αγροτικό Ιατρείο Προμάχων του Δήμου Αλμωπίας.
- Ενίσχυσε το Κέντρο Υγείας Αριδαίας με ιατρονοσηλευτικού και τεχνικού εξοπλισμού

Επίσης, αναφέρθηκε στην ενίσχυση του Δήμου Παιονίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, την ενίσχυση της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ορθόδοξης εκκλησίας της Αλβανίας και τη στήριξη της ανασκαφής στην Αμφίπολη.