Skip to main content

Δικαίωση Οικολόγων για την απόφαση του ΣτΕ

Δικαιωμένοι δηλώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι μετά την απόφαση του ΣτΕ που ανοίγει το δρόμο για την κατεδάφιση 21 παράνομων κατοικιών στην περιοχή Σταυρονικήτα της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Δικαιωμένοι δηλώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι μετά την απόφαση του ΣτΕ που ανοίγει το δρόμο για την κατεδάφιση 21 παράνομων κατοικιών στην περιοχή Σταυρονικήτα της Κασσάνδρας, στην Χαλκιδική.

«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να πράξουν αυτό που δεν κάνει το κράτος και η αυτοδιοίκηση: την προστασία των δασών και των συλλογικών αγαθών», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβεβαιώνει την αρχή “άπαξ δάσος εσαεί δάσος” κάτι που έχει τεράστια σημασία, πανελλαδικά», υπογράμμισε και έριξε το μπαλάκι στην κυβέρνηση για το αν θα γκρεμιστούν τα παράνομα κτίσματα. «Η απόφαση για κατεδάφιση είναι πολιτική και βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομες τις οικοδομικές άδειες για πολυτελείς βίλες, που χτίστηκαν από ξενοδοχειακό συγκρότημα, μέσα στο δάσος Σταυρονικήτα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, κατόπιν προσφυγής οικολόγων της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για συγκρότημα πολυτελών κατοικιών που κατασκευάστηκε σε παραθαλάσσια δασική έκταση 2.233 στρεμμάτων στην περιοχή Σταυρονικήτα.