Skip to main content

Δικαίωση Δ. Θερμαϊκού έναντι Ερυθρού Σταυρού για οικόπεδο στην Περαία

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε ιδιαιτέρως ευχαριστημένος με τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης τονίζοντας τη σπουδαιότητά της.

Υπέρ του δήμου Θερμαϊκού αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, για τη δικαστική διαμάχη μεταξύ της δημοτικής αρχής και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη διεκδίκηση ενός οικοπέδου στην Περαία.

Σύμφωνα με την απόφαση του Άρειου Πάγου, απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει το Σωματείο με την επωνυμία Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, που εδρεύει στην Αθήνα, κατά του Δήμου.

«Το εν λόγω οικόπεδο είναι ένα εξαιρετικής σημασίας και μεγάλης αξίας ακίνητο της άλλοτε Κοινότητας Περαίας και νυν, Δήμου Θερμαϊκού, τμήμα του οποίου αποτελεί και μία έκταση περίπου 2.300 τ.μ. της παραλίας της Περαίας, το οποίο είχε μεταβιβαστεί ως δωρεά υπέρ της τότε Κοινότητας Περαίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος. Στην πορεία ωστόσο, το διεκδίκησε και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε ιδιαιτέρως ευχαριστημένος με τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης, τονίζοντας τη σπουδαιότητά της, μιας και το οικόπεδο αποτίνεται πλέον αυτούσιο στο Δήμο προς μελλοντική αξιοποίησή του.