Skip to main content

Δίκη Παγίας: Παπαγεωργόπουλο ως κύριο υπεύθυνο δείχνει η Τσεμπερά

Το ρευστό πήγαινε όπου ήθελε, όχι όπου όριζε ο νόμος, κατέθεσε η οικονομική επιθεωρήτρια - Υπήρχαν δαπάνες ακόμη και από διόδια και ταχυφαγεία

Σαφείς ευθύνες στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο καταλόγισε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, κατά την εξέτασή της για τη δίκη της Παγίας Προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης, τη δεύτερη υπόθεση κακοδιαχείρισης μετά την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ που βαραίνει τη διοίκηση του τέως δημάρχου.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή της, η κυρία Τσεμπερά εστίασε στις ευθύνες του κ.Παπαγεωργόπουλου για το έλλειμμα στο ταμείο, σημειώνοντας πως ήταν υποχρέωσή του ως δήμαρχος να παρακολουθεί κάθε μήνα την κίνηση του ταμείου της Παγίας. Ερωτηθείσα για το ότι ο τέως δήμαρχος υποστηρίζει πως είχε εκχωρήσει τις αρμοδιότητες στον εκάστοτε αντιδήμαρχο Οικονομικών, η οικονομική επιθεωρήτρια απάντησε: «Ο κύριος διατάκτης είναι ο δήμαρχος».

Εντούτοις, όπως είπε, κατά την έρευνα στην οποία προέβη, δεν βρήκε κανένα μηνιαίο λογαριασμό που να αποτύπωνε την κίνηση του συγκεκριμένου ταμείου.

Παράλληλα, αναφερόμενη στα ευρήματά της για τη διαχείριση της Παγίας, υποστήριξε ότι υπήρχαν «δαιδαλώδεις διαδικασίες» και υιοθέτηση «τεχνασμάτων» που αποσκοπούσαν στη μη εφαρμογή του νόμου. «Είχαν παραγκωνιστεί οι νόμοι και αδιαφορούσαν για την εφαρμογή τους. Το ρευστό πήγαινε όπου ήθελε, όχι όπου όριζε ο νόμος», επισήμανε, ενώ υπογράμμισε ότι εντόπισε δαπάνες ακόμη και από διόδια και ταχυφαγεία που καλύφθηκαν από την Παγία.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο, και πάλι με την εξέταση της κας Τσεμπερά