Skip to main content

Αρχιμαφιόζος: Δεν έχω καμία σχέση με εγκλήματα στην Ελλάδα (video)

Ο δικηγόρος σημείωσε πως ο πελάτης του δεν επιθυμεί την έκδοση του στη Γαλλία και αρνείται πως έχει σχέση με έγκλημα που τελέστηκε στην Ελλάδα.

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του σε εγκλήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα ο Λάσα Σουσανασβίλι, εγκέφαλος της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο δικηγόρος του αρχιμαφιόζου, Παρασκευάς Σπυράτος, σημείωσε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρος πως ο πελάτης του δεν επιθυμεί την έκδοσή του στη Γαλλία και αρνείται πως έχει σχέση με έγκλημα που τελέστηκε στην Ελλάδα

«Πράγματι ζητήθηκε η έκδοση του εντολέα μου από τις αρχές της Γαλλίας. Θέλω να καταθέσω ότι ο εντολέας μου δεν έχει καμία σχέση με όσα αδικήματα διαπράχθηκαν στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε ένα επικοινωνιακό τρικ, ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος συμπλέκεται, ενέχεται και διαπλεκεται με τη συγκεκριμένη δικογραφία που αφορά εγκληματική οργάνωση με κλοπές. Διώκονται για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων. Υπάρχουν δεδομένα ότι ο εντολέας μου αρνείται παντελώς την ανάμειξή του με αυτές τις πράξεις. Το μείζον που αφορά τη χώρα μας και μια εσωτερική κατανάλωση επί του θέματος είναι ότι έγινε ένας χειρισμός ο οποίος δεν αρμόζει στα δεδομένα της νομιμότητας. Ακόμη και με τη δήλωση της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ότι ο εντολέας μου εμπλέκεται στα δεδομένα. Τέτοια κατηγορία δεν έχει αποδοθεί από τις ελληνικές ή τις ξένες δικαστικές αρχές. Αυτό και μόνο είναι το σημείο για το οποίο διαμαρτυρόμαστε. Δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εκδοθεί και επιθυμεί να έρθουν εδώ τα όποια δεδομένα των γαλλικών αρχών, να μεταφραστούν στη γλώσσα του ώστε να τύχει μιας δίκαιης δίκης», τόνισε ο κ. Σπυράτος.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Ομπάμα, που τον είχε χαρακτηρίσει ως τον νούμερο ένα κακοποιό στον κόσμο, ο συνήγορος απάντησε πως ο εντολέας του κινήθηκε με τις νόμιμες διαδικασίες στέλνοντας εξώδικο στον Μπαράκ Ομπάμα, δείχνοντας τις θέσεις του.

Ο Γεωργιανός επιστρέφει στις φυλακές Διαβατών ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε δεύτερο χρόνο θα μεταφερθεί στις φυλακές Νιγρίτα.