Skip to main content

Δικογραφία κατά 57χρονου για φοροδιαφυγή άνω του 1 εκατ. ευρώ

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρους 57χρονου για παραβάσεις φοροδιαφυγής που υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ

Δικογραφία πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα για φοροδιαφυγή άνω του 1 εκατ. ευρώ σχηματίστηκε σε βάρος 57χρονου, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης λειτουργίας παράνομου εμφιαλωτηρίου φιαλών υγραερίου.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκε έρευνα σε υποκατάστημα εταιρείας στην Αττική, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και ηλεκτρονικά αντίγραφα φορολογικών παραστατικών.

Τα αντίγραφα αυτά είχαν εκδοθεί από  τον Απρίλιο του 2006 έως και το Φεβρουάριο 2013, από δυο φορολογικούς μηχανισμούς σήμανσης (Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ.) εκ των οποίων ο ένας ήταν αδήλωτος, ενώ όπως προέκυψε από το συγκεκριμένο μηχανισμό είχαν εκδοθεί περίπου 17.000 φορολογικά παραστατικά.

Από την ανάλυση των φορολογικών στοιχείων της εταιρίας, προέκυψε πληθώρα διοικητικών και ποινικών παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα διαπιστώθηκε, η μη απόδοση στο δημόσιο συνολικών φόρων 1.003.176,22 ευρώ και συγκεκριμένα μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας 715.042,89 ευρώ και μη απόδοση φόρου εισοδήματος 288.133,33 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ αντίγραφα της θα αποσταλούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. προκειμένου να βεβαιωθούν διοικητικές παραβάσεις και προσαυξήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.