Skip to main content

Συνελήφθη 24χρονος στη Θράκη με 6.000 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων

Ο 24χρονος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να διαμοιράζει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε χρήστες του εξωτερικού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.000 αρχεία.

Δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για κατοχή και διάθεση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε σε βάρος 24χρονου από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Η Αστυνομία εντόπισε τα ηλεκτρονικά ίχνη του 24χρονου στο πλαίσιο διαδικτυακών ερευνών για την καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας. Τα στοιχεία που προέκυψαν τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στη διάρκεια έρευνας προχθές στο σπίτι του στη Θράκη, ο 24χρονος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να διαμοιράζει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε χρήστες του εξωτερικού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.000 αρχεία με ανάλογο περιεχόμενο.

Επίσης κατασχέθηκαν συνολικά έξι συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τάμπλετ, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,  τρεις σκληροί δίσκοι και τρεις συσκευές αποθήκευσης USB.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό να ταυτοποιηθούν και οι χρήστες του εξωτερικού, στους οποίους ο 24χρονος διαμοίραζε το επίμαχο υλικό.