Skip to main content

Δίλημμα θα θέσει και ο… Ψωμιάδης!

«Θέλετε περιφερειάρχη που θα δουλεύει σκληρά για τη Μακεδονία ή απλά ένα διαχειριστή του Μνημονίου;» Το ερώτημα θα τεθεί από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Π. Ψωμιάδη στην κεντρική προεκλογική του ομιλία
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr

«Θέλετε περιφερειάρχη που θα δουλεύει σκληρά για τη Μακεδονία ή απλά ένα διαχειριστή του Μνημονίου;» Το ερώτημα θα τεθεί από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο «Ι. Βελλίδης» σήμερα το απόγευμα, σε μια προσπάθεια να «τελειώνει» από την πρώτη Κυριακή -και με μεγάλη διαφορά- «αδειάζοντας» τον βασικό του αντίπαλο, κυβερνητικό εκπρόσωπο και διαχειριστή του Μνημονίου- όπως τον χαρακτηρίζει- Μάρκο Μπόλαρη.

Ο «Νομάρχης της καρδιάς μας» φυσικά θα επενδύσει για μια ακόμη φορά στη συμπάθεια που του έχουν οι ψηφοφόροι(του), για να τον αναδείξουν σε μια θέση κλειδί για το μέλλον του τόπου. Αν και ο Καλλικράτης δεν είναι της αρεσκείας του, «διότι οι πόροι είναι αδιευκρίνιστοι και οι αρμοδιότητες συγκεχυμένες», αυτός θα δηλώσει αποφασισμένος να τον κατακτήσει, διότι του αρέσουν τα… δύσκολά του!

Η ομιλία του, όπως όλα δείχνουν, θα θυμίζει απάντηση πρόεδρου…κόμματος στον… πρωθυπουργό (γεγονός που δεν αναμένεται να περάσει απαρατήρητο από τη Ρηγίλλης). Σύμφωνα με πληροφορίες συνεργατών του, θα επαναλάβει και τα λεγόμενα του Αντώνη Σαμαρά περί αντικαταθλιπτικών χαπιών και… θεραπειών.

«Η πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί εθνική κατάθλιψη. Μαγκιά δεν είναι να επιβάλεις φόρους, μαγκιά είναι να διαμορφώνεις ένα οικονομικό πρόγραμμα με προοπτική ανάπτυξης». Μ΄ αυτόν τον τρόπο, ο Π. Ψωμιάδης θα προσπαθήσει να τη «βγει» στον Γ. Παπανδρέου, «διότι δεν ανέχεται άλλο να «εκβιάζει» και να «απειλεί» τους καταχρεωμένους και απελπισμένους Έλληνες…»

Είναι δε αποφασισμένος «η φωνή της Μακεδονίας να φτάσει στις Βρυξέλλες», διότι τέρμα τα αστεία με την Αθήνα και τους πρίγκιπες του Κολωνακίου. Δηλαδή θα προσπαθήσει να πείσει το εκλογικό σώμα ότι το βλέμμα του στο εξής θα είναι στραμμένο προς την ΕΕ και τα Βαλκάνια, «διότι η πρωτεύουσα ούτε τον εαυτό της μπορεί πια να βοηθήσει! Παρά τα τόσα υπουργεία και τη συνεχή χρηματοδότηση από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, έχει …επτά Κορώνειες και άλλες τόσες ανοικτές περιβαλλοντικές και κοινωνικές πληγές».