Skip to main content

ΔΗΜΑΡ: Απροκάλυπτη κίνηση ελέγχου η τοποθέτηση Κουτεντάκη

Δεν είναι παράρτημα της κυβέρνησης το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, είναι ανεξάρτητη αρχή, τονίζει χαρακτηριστικά η ΔΗΜΑΡ.

«Απροκάλυπτη κίνηση ελέγχου της ανεξάρτητης αρχής, του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής», συνιστά σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ «η τοποθέτηση ενός κυβερνητικού στελέχους», του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκου Κουτεντάκη.

Όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ίδιου του προέδρου της Βουλής είναι τεράστιες, καθώς αυτές οι θέσεις με θητεία επιβάλλουν την αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων και όχι την επιβολή κυβερνητικών στελεχών από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Δεν είναι παράρτημα της κυβέρνησης το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, είναι ανεξάρτητη αρχή» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής θα έπρεπε να εργάζονται για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας και όχι για την υπονόμευση της.

«Δεν αντέχουν την κριτική όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από τις ανεξάρτητες αρχές του κράτους», καταλήγει η ανακοίνωση.