Skip to main content

ΔΗΜΑΡ: Ο πρωθυπουργός δεν έχει ακούσει τίποτα για την υπερφορολόγηση

O ΣΥΡΙΖΑ το 2015 με τις αυταπάτες και το δημοψήφισμα οδήγησε την χώρα με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης, αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να κατανοήσει ότι η κεντροαριστερά έχει αυτοδύναμη στρατηγική με στόχο έναν ισχυρό προοδευτικό φορέα, επισημαίνει η Δημοκρατική Αριστερά, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

«Σήμερα μάθαμε από τον κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς μόλις πρόσφατα ο ίδιος ανακάλυψε την επιχειρηματικότητα. Είναι φανερό ότι δεν έχει ακούσει τίποτα για την υπερφορολόγηση και το άδικο ασφαλιστικό που επιδεινώθηκαν με την κυβέρνηση του και πνίγουν την υγιή επιχειρηματικότητα. Εδώ ισχύει το "αφού δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί του, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα"» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας:

«Χαρακτήρισε το κόμμα του ως το ρεύμα του αριστερού ευρωπαϊσμού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 με τις αυταπάτες και το δημοψήφισμα οδήγησε την χώρα με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης και Ε.Ε.

Όσον αφορά στο χώρο της κεντροαριστεράς αναρωτήθηκε με ποιο μέρος θα ταχθεί. Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να κατανοήσει ότι η κεντροαριστερά έχει αυτοδύναμη στρατηγική με στόχο έναν ισχυρό προοδευτικό φορέα που θα ανατρέψει τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς και θα οδηγήσει άμεσα σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό.

Όμως ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε με τον πιο απροκάλυπτο και κυνικό τρόπο με ποιον έχει ταχθεί. Με τον εθνικολαϊκιστή εταίρο του κ. Καμμένο, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, εκφράζει την πατριωτική κεντροδεξιά!

Χαρακτήρισε την συνεργασία μαζί του έντιμη και ειλικρινή καθώς όπως είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν δημιουργεί προβλήματα, εννοώντας ότι μαζί ψηφίζουν μνημόνια και μέτρα. Παρουσιάσθηκε ως υπερασπιστής του Καμμένου αγνοώντας αρχές και αξίες όχι μόνο της αριστεράς αλλά και της Ευρώπης.

Εν τη ρύμη του λόγου του, όμως, ο κ. Τσίπρας έκανε και αυτοκριτική λέγοντας μια μεγάλη αλήθεια, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έγινε στη βάση καμίας προγραμματικής συμφωνίας. Όλα για την καρέκλα της εξουσίας!», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αγίου Κωνσταντίνου.