Skip to main content

Δήμαρχος Λονδίνου: «Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται» μετά τη φωτιά

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου ανέφερε «πολλούς θανάτους» και τουλάχιστον 50 τραυματίες από την καταστροφή, ενώ αρκετοί ακόμη αγνοούνται.

«Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται» στην πυρκαγιά που έκαψε τη νύχτα το πολυόροφο κτίριο εργατικών κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο, δήλωσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν, στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

«Ορισμένοι μπόρεσαν να βρουν καταφύγιο σε γείτονες και φίλους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λίγο νωρίτερα, η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου ανέφερε «πολλούς θανάτους» και τουλάχιστον 50 τραυματίες από την καταστροφή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του 24όροφου κτιρίου.

Κάποιοι κάτοικοι δήλωσαν ότι τους έγιναν συστάσεις να παραμείνουν μέσα στα διαμερίσματά τους στην περίπτωση πυρκαγιάς, ενώ ο σύλλογος ενοίκων του κτιρίου είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά. «Τα ερωτήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να απαντηθούν», υπογράμμισε ο Καν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC.

«Σε όλο το Λονδίνο υπάρχουν πάρα πολλά πολυόροφα κτίρια κατοικιών και δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση, στην οποία τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ανθρώπων, διότι δίνονται λανθασμένες συμβουλές ή, αν ισχύουν οι καταγγελίες, επειδή δεν γίνεται η κατάλληλη συντήρηση στα κτίρια».

Στο μεταξύ η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε όλους τους ορόφους από τον δεύτερο και πάνω στο κτίριο αυτό το οποίο έχει 130 διαμερίσματα.