Skip to main content

Δήμαρχος Σιθωνίας: Δεν φέρει ευθύνη ο δήμος για τις καταστροφές

Έχει φύγει αρκετός κόσμος από την Σιθωνία, αλλά σήμερα τα πράγματα είναι καλά και τους καλούμε να γυρίσουν πίσω, είπε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

«Αυτό που έχω συγκρατήσει από την χθεσινή ημέρα είναι ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα ακραία φαινόμενα και να προσαρμόσουμε τις υποδομές μας σε αυτά» τόνισε στον Αlpha 96.5 ο δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος μετά την χθεσινή καταστροφική καταιγίδα που ξέσπασε στην περιοχή προκαλώντας αρκετές υλικές ζημιές.

«Τον Ιούλιο μήνα να έχουμε τέτοια καταιγίδα στην Σιθωνία, να έχουνε πέσει τέτοιες ποσότητες νερού μέσα σε 10 ώρες, καταλαβαίνετε ότι ούτε τα ρέματα θα αντέξουν ούτε τα σπίτια» είπε ο κος Τζίτζιος συμπληρώνοντας πως η «Σιθωνία το καλοκαίρι φιλοξενεί 300.000 κόσμο και είναι μια παραλιακή περιοχή, όπου εκεί τα αυτοκίνητα τα αφήνουν όπου να είναι, δίπλα από τους δρόμους κοντά σε  ρέματα και δημιουργούν αυτές τις εικόνες».

Για το αίτημα του δήμου να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμαρχος Σιθωνίας τόνισε πως αυτό έγινε «για να αποζημιωθούν πιο γρήγορα οι διάφοροι ιδιοκτήτες από τα συμβάντα που έγιναν εχθές».

«Έχει φύγει αρκετός κόσμος από την Σιθωνία, αλλά σήμερα τα πράγματα είναι καλά και τους καλούμε να γυρίσουν πίσω» σχολίασε ο κος Τζίτζιος εκτιμώντας ταυτόχρονα πως δεν θα επηρεαστεί ο τουρισμός της περιοχής.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, τα προβλήματα δημιουργήθηκαν σε «εκείνους που είχαν αφήσει τα αυτοκίνητά τους κοντά σε ρέματα που διαβρώθηκαν , σε κάποιες ευαίσθητες περιοχές όπου είχαν γίνει κάποιες αστοχίες κατασκευαστικές κυρίως από τον δρόμο της Σιθωνίας , τα οποία όταν κατασκευάστηκαν το 1970 ήταν πιο χαμηλά και πέρασε το νερό και επόμενο ήταν να δημιουργεί τέτοια θέματα».

Σχετικά με τις ευθύνες που μπορεί να έχει ο ίδιος ο Δήμος Σιθωνίας, ο δήμαρχος τόνισε πως «στα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν μπορείς να τα βάλεις με κανέναν. Δεν μας είχαν ενημερώσει για τόσο ακραία φαινόμενα. Αλλά δεν υπάρχουν ευθύνες στον δήμο. Δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης υποδομών και δημοτικής αρχής. Αν πέσει πολύ νερό στην περιοχή μας  δεν χωράνε τα ρέματα» κατέληξε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος.

Πηγή φωτογραφίας: halkidikifocus.gr