Skip to main content

Δήμαρχος Σκοπέλου: Μέσω Αθηνών φτάνουν τα προϊόντα από Μακεδονία

«Στόχος μας είναι να συνεχιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σκοπέλου», δηλώνει ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης.

Τον κύκλο της Ελλάδας κάνουν τα προϊόντα της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης για να φθάσουν στη Σκόπελο, υποστηρίζει ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και την Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλούδης, αναφέρει ότι «τροφοδοτούμαστε από τη Λαχαναγορά Αθηνών και από τον Βόλο γι αυτό και εδώ και πολλά χρόνια ζητάμε την απευθείας σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη. Τα προϊόντα της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας καταλήγουν στο νησί μέσω Αθηνών, κάνουν τον κύκλο της Ελλάδας, ενώ με τη Θεσσαλονίκη μας ενώνει μια νοητή ευθεία. Πέρα από τα νωπά προϊόντα η αγορά της Θεσσαλονίκης μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας ακόμη και εμπορεύματα, όπως είδη ρουχισμού, υποδήματα και άλλα».

Συμπλήρωσε ότι «πρέπει να υπάρχουν όλο τον χρόνο πέρα από τα επιβατικά πλοία και συμβατικά ώστε να μπορέσουν να διακινηθούν τα εμπορεύματα, από τη Σκόπελο προς τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και από τη Θεσσαλονίκη προς τα εδώ».

Σημείωσε ότι «στόχος μας είναι αν και δύσκολος, διότι έχει αρκετά έξοδα το καράβι τους χειμερινούς μήνες να συνεχιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σκοπέλου, ώστε να πηγαινοέρχεται το επιβατικό κοινό. Πρόκειται για μια σχέση αμφίδρομη από την οποία μπορεί να επωφεληθεί τόσο η αγορά της Θεσσαλονίκης όσο και οι αγορές των Σποράδων».

«Θα ελέγξουμε ποιες είναι οι δυνατότητες της εταιρείας που είχε αναλάβει την επιτυχημένη όπως αποδείχθηκε ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκης - Σποράδων εάν μπορούν να δρομολογηθούν καράβια όλο τον χρόνο ώστε να διατηρήσουμε αυτή την σχέση για τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο κ. Βασιλούδης.

Σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε με τους δημάρχους Σκοπέλου, Χρήστο Βασιλούδη, Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο και Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη και άλλους φορείς της νησιωτικής περιοχής, για ανταλλαγή απόψεων και σχεδιασμού δράσεων γύρω από τη σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σποράδων, όλο το χρόνο.