Skip to main content

Δημιουργείται δίκτυο με 1000 ΑΤΜ Bitcoin στην Ελλάδα

Την εγκατάσταση 1000 ATM για Bitcoin σε όλη την ελληνική επικράτεια σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα Bitcoin Cubits σχεδιάζει η BTCGreece.

Την εγκατάσταση 1000 ATM για Bitcoin σε όλη την ελληνική επικράτεια σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα Bitcoin Cubits σχεδιάζει η BTCGreece, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Θάνος Μαρίνος υποστήριξε στο αμερικανικό δίκτυο ότι το πρώτο λανσάρισμα των ATM θα γίνει τον Οκτώβριο.

Χαρακτηριστικά σημείωσε «ότι είναι προσωπικό όραμα η δημιουργία ενός συστήματος που θα στηρίξει την τεχνολογία των Bitcoin». «Αν όλα πάνε όπως αναμένεται, τα πρώτα Bitcoin ATM θα εμφανιστούν το Οκτώβριο του 2015»

Σημειώνεται ότι το ψηφιακό νόμισμα έχει αποτελέσει για πολλούς 'Έλληνες λύση προκειμένου να παρακάμψουν τα capitals controls τα οποία έχουν τεθεί σε ισχύ από τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρίνο τα ATM θα μπορούσαν να μετατρέψουν σκληρό νόμισμα σε ψηφιακό και vice versa.

Μέχρι στιγμής η BTGreece δεν έχει ATM στην Ελλάδα. Ωστόσο ο κ. Μαρίνος υποστηρίζει ότι έχει ήδη λάβει αιτήσεις από 300 καταστήματα για την εγκατάσταση των ATM με Bitcoin.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε με προσοχή», τόνισε στο CNBC και παρέπεμψε σε περισσότερες ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα.