Skip to main content

Δημητριάδης: H διοίκηση Γραμμένου θα αλλάξει τα πάντα

«Ο Βαγγέλης δεν πρόκειται να ρίξει το βάρος εδώ, θα είναι δίκαιος με όλες τις ενώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣΜ

Για την επόμενη ημέρα της ΕΠΣΜ μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Γραμμένου που ανέλαβε την προεδρία της ΕΠΟ αλλά και τη διάλυση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero», ο Σάββας Δημητριάδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας:

Για την συναισθηματική φόρτιση του Βαγγέλη Γραμμένου καθώς αφήνει μετά από σειρά ετών την θέση του στην ΕΠΣ Μακεδονίας: «Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι ένα άκρως συναισθηματικό άτομο. Καταφέρνει όμως, όποτε χρειάζεται να κρύψει τα συναισθήματά του και να πάρει αποφάσεις, να μην δείχνει κάτι. Προχθές αυτό δεν το κατάφερε. Και δεν μπόρεσε να το συγκρατήσει γιατί κανείς δεν μπορεί να του αρνηθεί, το μέγεθος της προσφοράς και τις ώρες της ζωής του που έχει αναλώσει σε αυτό που λέγεται ΕΠΣ Μακεδονίας. Από το ‘83 όταν ξεκίνησε...

Αυτή τη στιγμή πρέπει να του την χαρίσουμε. Διακατεχόταν πράγματι από στεναχώρια, αφήνει ένα οικείο περιβάλλον, με ανθρώπους που τον αγαπάνε. Και μπλέκεται σε μια... περιπέτεια, την οποία βέβαια ο ίδιος επέλεξε και καλά έκανε.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι ένα πρόσωπο που θα προσφέρει πολλά, αρκεί να μην τον καταβάλλει η διαδικασία, γιατί να τον αλλοτριώσει δεν υπάρχει καμία περίπτωση...».

Για την επόμενη ημέρα στην Ένωση: «Ο σχεδιασμός είχε γίνει από την επόμενη ημέρα των εκλογών στο ποδοσφαιρικό σωματείο. Δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει, κάποιες πινελιές θα γίνουν προς διόρθωση πραγμάτων, όπως κάθε χρόνο. Δεν θα γίνουν δραματικές αλλαγές...».

Για το τι σημαίνει για την ΕΠΣ Μακεδονίας, πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ο Γραμμένος: «Ο Βαγγέλης είναι πλέον πρόεδρος της ΕΠΟ. Σαφέστατα το συναίσθημα πάντα θα υπάρχει. Ο Βαγγέλης δεν πρόκειται να ρίξει το βάρος εδώ και να το αφαιρέσει από αλλού, θα είναι δίκαιος με όλες τις ενώσεις, Κι αν υπάρχουν παροχές, θα είναι για όλους. Προσφέρει ισονομία και ισότητα αυτή η διοίκηση. Αυτό τους διακρίνει».

Για τον ρόλο της ΕΠΣ Μακεδονίας για να αλλάξει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έχει παίξει πρωταρχικό ρόλο. Πολλοί λίγες ενώσεις συμπορεύτηκαν στην αρχή μαζί μας. Εμείς διαχρονικά ήμασταν απέναντι σε εκείνον που έκανε λάθη. Γενικότερα τα τελευταία χρόνια, το ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασε στο τέλμα του. Βρέθηκε η ΕΠΣ Μακεδονίας σε ρόλο μπροστάρη με την βοήθεια κάποιων ΠΑΕ να προσπαθήσουν αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο. Γιατί οι προηγούμενες διοικήσεις, την αλλοτρίωση του αθλήματος την ξεκινούσαν από τη βάση της. Ξεχώριζαν τις ενώσεις, υπήρχαν καλοί και κακοί.

Εμείς στέλναμε προτάσεις για διαιτητές και πήγαιναν στο καλάθι των αχρήστων, όχι επειδή ήμασταν αντιπολίτευση, επειδή ήμασταν η συγκεκριμένη αντιπολίτευση. Ίσως δικαίως -λέω εγώ- έφτασε η ΕΠΣ να έχει έναν διαιτητή στην Λίγκα, δυστυχώς όμως αποδείχθηκε ότι δεν ήταν δίκαιο αυτό. Και μαζί με εμάς, υπήρχαν και άλλες ενώσεις που έμπαιναν στο ίδιο καλούπι. Τα παιδιά της διοίκησης Γραμμένου νομίζω θα τα αλλάξουν όλα.

Για την ώρα υπάρχουν κάποιοι άλλοι πάνω από το κεφάλι τους. Καλώς υπάρχουν, γιατί πρέπει να επανέλθει η αξιοπιστία στην ΕΠΟ. Και μόνο έτσι θα την αποκτήσουν. Στην συνέχεια θα βρουν τα πατήματά τους και θα επιβληθεί η δικαιοσύνη».

Για το αν υπάρχουν κάποιοι που ενδεχομένως να ζητούν ρεβάνς από την διοίκηση της ΕΠΟ: «Ατύχησαν και το λέω με κεφαλαία γράμματα. Λέξη ρεβάνς δεν υπάρχει για τον Γραμμένο.

Να το ξεχάσουν. Τη λέξη ρεβάνς την βγάζουν στην επικαιρότητα όσοι καπηλεύονται τόσα χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να πάρω τις δηλώσεις του κ.Θεοδωρίδη; Ο οποίος είπε για... κάποιον που μπήκε πρόεδρος και πως δεν θυμάται πως το λένε. Αυτό τι δείχνει; Δείχνει φόβο για ρεβανσισμό. Δεν υπάρχει περίπτωση για τον Βαγγέλη Γραμμένο».

Όσο για τη θέση του γι’ αυτό που υφίσταται ο Ηρακλής; «Ήρθαν τα παιδιά της επιτροπής να μας ρωτήσουν. Τους ξεκαθάρισα, όταν έστειλε την απόφαση της η Γενική Συνέλευση του Ηρακλή να τους διαγράψουμε από τα μητρώα τους, πως ο Βαγγέλης Γραμμένος δεν τους διέγραψε γιατί θεώρησε πως ο Ηρακλής ανήκει στην Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί να πάει κάπου αλλού. Και καλά έκανε, τους το εξήγησα. Εύχομαι, όπως και για τον Άρη της Θεσσαλονίκης, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς να βρουν τον υγιή δρόμο γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη την Θεσσαλονίκη. Τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα...».