Skip to main content

Δημήτρης Καμμένος: Να είμαστε έτοιμοι για θερμό επεισόδιο με Τουρκία

«Ο Σουλτάνος έχει χάσει κάθε όριο. Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε», σημείωσε ο βουλευτής.

Σε ετοιμότητα για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία κάλεσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «ο Σουλτάνος έχει χάσει κάθε όριο. Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε» και πρόσθεσε πως «Οι Τούρκοι έχουν βάλει ρότα για απόλυτη κλιμάκωση, να μην εθελοτυφλούμε».

«Ξεκίνησε με την ακταιωρό, εντείνουν την πίεση, μιλάνε για σύνορα της καρδιάς τους… Εμείς θα πρέπει να είμαστε μονιασμένοι και να ξεφύγουμε από το δόγμα δεν κλιμακώνω. Όταν ο άλλος επιτίθεται, θα γίνει κάποιο επεισόδιο και θα γίνει γκρίζα η περιοχή. Και οι άσπονδοι φίλοι μας θα λένε βρείτε τα. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Βλέπουμε ότι κάτι συμβαίνει είναι επικίνδυνο, πιθανόν να γίνει θερμό επεισόδιο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η άμυνα της χώρας δεν θα γίνει με εξώδικα. Ούτε με ψηφίσματα. Ο Σουλτάνος έχει χάσει κάθε όριο», συμπλήρωσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο κ. Καμμένος, όμως, αναφέρθηκε και στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη κάνοντας λόγο για «πονηράδες του κ. Κουβέλη», μετά την αναφορά του υφυπουργού για «υπερτροφικές οι δηλώσεις του κ. Πάνου Καμμένου».

«Δεν μου άρεσε η δήλωση του κ. Κουβέλη, δεν θέλω να μου την εξηγήσει, το αφήνω εκεί, δεν κατανοώ τη σκοπιμότητα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Οι αρμοδιότητες του κ. Κουβέλη είναι οι ίδιες με του κ. Βίτσα δεν έχουμε κάποια αλλαγή. Καμμένος - Βίτσας είχαν άψογη συνεργασία. Βλέπουμε με τον κ. Κουβέλη αρχίζουν οι πονηράδες. Πρέπει να είναι κοντά στο στράτευμα, εδώ έχεις αντίπαλο τον Τούρκο. Δεν παίζουμε με σκοπιμότητες όταν έχουμε δυο παλικάρια στις φυλακές… Είναι όμηροι, το προσυπογράφω. Υπάρχει μια ιδιότυπη ομηρία».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη χθεσινή του κόντρα με την Αννέτα Καββαδία.

«Η κ. Καββαδία θα πρέπει να σκεφτεί ότι τη δουλειά στην Ευρώπη της την έχει δώσει ο Δημήτρης Καμμένος που συγκυβερνά μαζί της, εμείς είμαστε εδώ στο προσκήνιο και θα είμαστε μέχρι τέλους», είπε και πρόσθεσε: «Απάντησε σε αυτό που της είπα ότι πας και φωτογραφίζεσαι με τους Κούρδους όταν κρατούνται δύο Έλληνες στρατιώτες κρατούμενοι στην Τουρκία. Έχουμε αιχμαλώτους, ανθρώπους που είναι στην φυλακή και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αντί η κ. Καββαδία να πάει στους Κούρδους έπρεπε να έρθει να μιλήσει στην εκδήλωση για τον Οτσαλάν. Τα πράγματα έχουν μια ισορροπία, σε όποιον δεν αρέσει φεύγει, εμείς θα είμαστε μέχρι τέλους. Μόνιμα οι 53 μας βρίζουν».

Τέλος ο κ. Καμμένος απέκλεισε κάθε περίπτωση να ψηφίσει η παράταξή του ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». «Αποκλείεται να ψηφίσουμε οποιαδήποτε ονομασία, με τον όρο Μακεδονία. Για το Σκοπιανό επιμένω απόλυτα στη θέση μας. Εάν δεν φέρει ο Πρωθυπουργός τη λύση για το Σκοπιανό στη Βουλή η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη», είπε.