Skip to main content

Δημοπρασία blue chips έργων τέχνης στη Θεσσαλονίκη

Δημοπρασία με σημαντικά έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα διοργανώνει ο Οίκος Hellenic Auctions στη Θεσσαλονίκη.
Δημοπρασία έργων τέχνης με τον τίτλο «Ελλήνων Τέχνη» διοργανώνει ο
Οίκος Hellenic Auctions στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 19 Μαίου στις 7.30 μμ στο  ξενοδοχείο Ηλέκρα Παλλάς, με σημαντικά έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα. Μεγαλύτερη κινητικότητα και ενδιαφέρον διαπιστώνουν οι αρμόδιοι του Οίκου που προφανώς  δείχνει μία στροφή του κόσμου σε εναλλακτικές ασφαλέστερες επενδύσεις, όπως είναι η Τέχνη, αφού κάθε τι άλλο φαίνεται να διώκεται και να «τιμωρείται», όπως επισημαίνει ο οίκος Hellenic Auctions.

Η δημοπρασία, που είναι ήδη η 10η του Οίκου, καλύπτει ολόκληρο σχεδόν το φάσμα  της ελληνικής ζωγραφικής από την περίοδο της Σχολής Μονάχου με έργα «blue chips» των Ιακωβίδη, Σαββίδη, Χατζή, Πανταζή, Προσαλέντη κ.α, τη γενιά του ΄30 με πίνακες του Παρθένη, Λύτρα, Μαλέα, Παπαλουκά,  Στέρη, Εγγονόπουλου, έως τους κλασσικούς μοντέρνους, όπως τους Τσαρούχη, Διαμαντόπουλο, Μπουζιάνη, Βασιλείου, Γαίτη, Ακριθάκη.

Θα δημοπρατηθούν επίσης έργα σύγχρονων ζωγράφων, όπως των Τέτση,
Μαυροίδη, Φασιανού, Μυταρά,  Φειδάκη, Σπεράντζα, Μπότσογλου, Ζούνη, Γέρου, Πανταλέων, Σάμιου καθώς επίσης και δεκάδων άλλων αξιόλογων Ελλήνων ζωγράφων.  Συνολικά θα δημοπρατηθούν πάνω από 150 πίνακες ζωγραφικής.

Ο δημοπρατικός Οίκος με την επωνυμία Hellenic Auctions, που ιδρύθηκε από τον κ. Θάνο Ευαγγελινό, εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει δύο δημοπρασίες ετησίως με τον τίτλο «Ελλήνων Τέχνη», προσφέροντας επίλεκτα έργα του 19ου & 20ού αιώνα.