Skip to main content

Δημοπρατείται ο κόμβος που θα συνδέσει Λαγκαδά – Εγνατία οδό

Στα 4,5 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου για τον κόμβο Λαγκαδά ή Λουτρών Λαγκαδά (καθώς εκεί θα κατασκευαστεί). Ποιες περιοχές θα εξυπηρετήσει.

Ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα, με υπερτοπικό μάλιστα χαρακτήρα, καθώς θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες (μεταφορικές, εξαγωγικές, ασφάλειας μετακινήσεων, σύνδεσης κτλ.) της μεγαλύτερης επαρχίας στη χώρα, του Λαγκαδά, δημοπρατείται εντός του 2018, όπως δεσμεύτηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκειται για τον κόμβο Λαγκαδά ή Λουτρών Λαγκαδά (καθώς εκεί θα κατασκευαστεί), όπως είναι γνωστός στην περιοχή. Είναι ένας ανισόπεδος κόμβος, που η κατασκευή του αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων, εργαζομένων, επαγγελματιών και επιχειρηματιών της περιοχής, το οποίο επιτέλους μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, διότι θα συνδέσει την περιοχή με τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού.

Δεν είναι η πρωθυπουργική ανακοίνωση περί δημοπράτησης εντός του έτους, αλλά η δουλειά που προηγήθηκε η οποία δρομολόγησε το συγκεκριμένο έργο. Εξάλλου ανακοινώσεις είχαμε στο τέλος του προηγούμενου έτους, όταν το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 4,5 εκ. ευρώ.

Για να κατασκευαστεί το έργο χρειάστηκε η επιμονή και η έντονη πίεση από την πλευρά του δημάρχου Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη, αλλά και η συγκατάθεση δυο υπουργών, του Χρήστου Σπίρτζη, που πείσθηκε να καταθέσει το σχετικό αίτημα και του Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος ανταποκρίθηκε χρηματοδοτώντας το έργο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Προφανώς σε όλα αυτά έπαιξε ρόλο και η σύμφωνη γνώμη της «Εγνατία Οδός ΑΕ», που είναι ο φορέας υλοποίησης και με τον πρόεδρο της οποίας, Απόστολο Αντωνούδη, είχε διαρκή συνεργασία ο κ. Καραγιάννης.

«Η ολοκλήρωση του έργου έχει να αποδώσει ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη στο δήμο Λαγκαδά. Πέρα από την αυτονόητη συγκοινωνιακή διευκόλυνση των συνδημοτών μας και την ευκολότερη πρόσβαση στην πόλη του Λαγκαδά, θα αποτελέσει σημαντικό βοήθημα για την τόνωση του εμπορικού κόσμου, την οικονομική ανάπτυξη της πόλης και ευρύτερα του δήμου Λαγκαδά, ενώ θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη και την περαιτέρω ανάπτυξη των Ιαματικών Λουτρών», τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η κατασκευή του κόμβου θα εξυπηρετήσει στρατηγικά εξασφαλίζοντας ταχύτερη και ευκολότερη οδική πρόσβαση, το σύνολο της δημοτικής ενότητας Σοχού, πολλές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Βερτίσκου και το γειτονικό δήμο Βόλβης.

Μετά την έγκριση της χρηματοδότησης, πέρασε ένα διάστημα τριών μηνών για να ανακοινώσει στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο για την Κεντρική Μακεδονία ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι το έργο θα δημοπρατηθεί εντός του 2018.