Skip to main content

Δήμος Χαλκηδόνας: Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού ακμαίων κουνουπιών

Προγραμματίζεται σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου και Παρασκευή 13 Ιουλίου να γίνουν ψεκασμοί ακμαιοκτονίας από έδαφος. Συμβουλές για τους πολίτες

Από την Περιφέρεια Kεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Χαλκηδόνος ανακοινώνεται ότι με βάση τα αποτελέσματα των παγίδων σύλληψης ακμαίων κουνουπιών που έχουν εγκατασταθεί στον οικισμό και στην ευρύτερη περιοχή, διαπιστώνεται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού ακμαίων κουνουπιών.

Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι, πέραν των υψηλών επιπέδων όχλησης από τα τσιμπήματα των κουνουπιών, η ύπαρξη κινδύνου για τη δημόσια υγεία από νοσήματα.Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από την ύπαρξη κρούσματος ιού του δυτικού Νείλου στην περιοχή.

Προγραμματίζεται σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου και Παρασκευή 13 Ιουλίου να γίνουν ψεκασμοί ακμαιοκτονίας από έδαφος.

Οι εφαρμογές θα γίνουν τις βραδυνές ώρες και οι πολίτες θα πρέπει:

Να μην κυκλοφορούν έξω τις ώρες του ψεκασμού (από την 22.30 ως την 03.00 πρωινή)
Να κλείσουν πόρτες και παράθυρα
Να φροντίσουν να μην είναι εκτεθειμένα στους εξωτερικούς χώρους είδη οικιακής χρήσης

Επιβάλλεται επίσης να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των ατόμων με προβλήματα υγείας. Συστήνεται επίσης τα οικόσιτα και κατοικίδια ζώα να κλειστούν σε στεγασμένο χώρο

Σήμερα, Τετάρτη 11/07/2018 και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση στο ΚΑΠΗ Αγχιάλου σχετικά με τον ιο του δυτικού Νείλου (ΙΔΝ), σε συνέχεια της 5ης συνεδρίασης της Επιτροπής Επιστημονικής Παρακολούθησης και Συντονισμού των προβλεπόμενων δράσεων των έργων που αφορούν στο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Την ενημέρωση θα πραγματοποιήσουν, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμου Χαλκηδόνος, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Κουρτίδης, η κα Παπά-Κονιδάρη από το εργαστήριο Μικροβιολογίας του τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. και η εταιρεία ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε., η οποία είναι η ανάδοχος του έργου καταπολέμησης των κουνουπιών της Περιφέρειας για το 2018.