Skip to main content

Δήμος Δέλτα: Ανακυκλώνει και ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές

Η δημοτική αρχή εγκατέστησε, στο εργοτάξιο της Ν. Μαγνησίας, ένα κοντέινερ για τη συγκέντρωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Μια νέα δυνατότητα εξειδικευμένης ανακύκλωσης δίνει στους κατοίκους ο Δήμος Δέλτα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τo συλλογικό σύστημα ανακύκλωσης αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (AHHE) «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» ο Δήμος Δέλτα εγκατέστησε, στο εργοτάξιο της Ν. Μαγνησίας, ένα κοντέινερ για τη συγκέντρωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Η μεταφορά και η συλλογή των αποβλήτων θα γίνεται από το Τμήμα Αποκομιδής και Ανακύκλωσης. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικά στο τηλ. 2310-796825 και αφού δηλώσει το είδος αποβλήτου, η Υπηρεσία θα μεριμνήσει για την περισυλλογή από οποιαδήποτε Κοινότητα του Δήμου Δέλτα.

Σχετικά με το θέμα, ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τη συνεργασία αυτή, προχωράμε ένα ακόμα βήμα προς την ορθή διαχείριση των αποβλήτων, θέτοντας σε λειτουργία την ανακύκλωση ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών συσκευών. Μετά την ανανέωση σημαντικού αριθμού μπλε κάδων προχωρήσαμε και στη ανακύκλωση κατά ρεύματα, γυαλί με τους ειδικούς κάδους που έχουμε τοποθετήσει σε όλες τις Κοινότητες, τώρα δίνουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να ανακυκλώνει ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά απόβλητα με ένα τηλεφώνημα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα δώσουμε τη δυνατότητα για ανακύκλωση λαμπών και μικροσυσκευών με την τοποθέτηση ειδικών κάδων στα Δημοτικά Καταστήματα σε όλες τις Κοινότητες. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να συμβάλλουμε κι εμείς στην προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο δεν είναι ξένο προς εμάς, αλλά και στην κυκλική οικονομία, δηλαδή στην επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση υλικών. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ».