Skip to main content

Παρουσία εισαγγελέα οι έφοδοι για τα παράνομα τραπεζάκια στο κέντρο

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων με φορτηγά, παρουσία εισαγγελέα και αστυνομίας

Σκληραίνει τη στάση του ο δήμος Θεσσαλονίκης απέναντι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) που παραβαίνουν τους κανονισμούς που διέπουν την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων. 

Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων με φορτηγά, παρουσία των εισαγγελικών αρχών της πόλης και της αστυνομίας.

Το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή και οι αρμόδιες Διευθύνσεις της, είχαν αποστείλει  προειδοποιητικές επιστολές, βάσει του νέου νόμου 4483/17, σε παραβατικά καταστήματα κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Με την επιστολή ο δήμος Θεσσαλονίκης καλούσε τους καταστηματάρχες μέσα σε επτά ημέρες να συμμορφωθούν με τον νόμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοτικής αστυνομίας, μετά τις επιστολές που εστάλησαν σε περίπου 130 παραβατικά καταστήματα, τα 35 από αυτά έσπευσαν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για την έκδοση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου , ενώ άλλοι 10 επιχειρηματίες έκαναν χρήση του ευνοϊκού νόμου για ρύθμιση οφειλών. Τα περισσότερα από τα καταστήματα στα οποία εστάλη η επιστολή βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Μετά τις επιστολές, οι καταστηματάρχες, οι οποίοι εξακολουθούν να καταπατούν τον δημόσιο χώρο, αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με τις νέες διατάξεις του νόμου.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του δήμου, το οποίο θα συνοδεύεται από αστυνομικούς και παρουσία εισαγγελέα, θα «σηκώνει» με φορτηγό τα τραπεζοκαθίσματα, τα οποία είναι παράνομα.

Πάντως, όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας Λευτέρης Κιοσέογλου, όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στον δήμο Θεσσαλονίκης έχουν υποστεί ελέγχους.  Μάλιστα, έχουν συμπληρωθεί από άντρες της δημοτικής αστυνομίας και ελεγκτές του δήμου πάνω από 4.000 φύλλα, ενώ έχουν επιβληθεί πάνω από 600 πρόστιμα.

Η δημοτική αρχή καλεί τους επιχειρηματίες των ΚΥΕ να τηρούν και να εφαρμόζουν πιστά τις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου.