Skip to main content

Δήμος Θερμαϊκού και Μασούτης καθαρίζουν την παραλία της Περαίας

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, θα μοιραστούν σε επιχειρηματίες της περιοχής και σε πολίτες που βρίσκονται στο χώρο, χάρτινα σταχτοδοχεία άμμου

Τις δυνάμεις τους ενώνουν ο Δήμος Θερμαϊκού, μέσω των Υπηρεσιών Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και Καθημερινότητας, με την αλυσίδα super market Μασούτης Α.Ε., σε μια κοινή προσπάθεια περιβαλλοντικής συνεισφοράς και ευαισθητοποίησης.

Η δράση αφορά στον καθαρισμό της παραλίας της Περαίας και έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή 15 Ιουλίου. Στις 8.00 το πρωί εθελοντές – εργαζόμενοι της εταιρείας και μέλη φορέων, συλλόγων και σωματείων του Δήμου – θα συγκεντρωθούν στην περιοχή, για να πραγματοποιήσουν καθαρισμό στην ακτή.

Η εταιρεία «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.», συνδιοργανωτής της πρωτοβουλίας, προμηθεύει τους συμμετέχοντες με τον απαραίτητο εξοπλισμό, παραχωρώντας είδη καθαρισμού, όπως γάντια μιας χρήσης και σακούλες απορριμμάτων, καθώς και νερά, χυμούς και σνακ. Επίσης, θα μοιράσει στους εθελοντές μπλουζάκια, τυπωμένα ειδικά για τον σκοπό.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, θα μοιραστούν σε επιχειρηματίες της περιοχής και σε πολίτες που βρίσκονται στο χώρο, χάρτινα σταχτοδοχεία άμμου, επιμελημένα από την εταιρεία Αξιοποίηση Ακτών Ελλάδος. Τα χάρτινα τασάκια άμμου – 50.000 στο σύνολο – έχει προμηθευθεί ο Δήμος Θερμαϊκού, με σκοπό τον περιορισμό των αποτσίγαρων στις ακτές. Στην επιφάνειά τους περιλαμβάνονται δίγλωσσα περιβαλλοντικά μηνύματα στα ελληνικά και αγγλικά.