Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ανακατασκευή και συντήρηση 54 παιδικών χαρών

Η μελέτη περιλαμβάνει και την υλοποίηση των απαραίτητων επεμβάσεων για τη διασφάλιση της λειτουργίας τους - 800.000€ ο συνολικός προϋπολογισμός

Εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης των 54 παιδικών χαρών του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενέκρινε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της πέμπτης τακτικής του συνεδρίασης με θέμα την εκτέλεση και τον τρόπο δημοπράτησης του έργου «Ανακατασκευή και συντήρηση χώρων παιδικών χαρών».

Η σχετική μελέτη περιλαμβάνει και την υλοποίηση των απαραίτητων επεμβάσεων για τη διασφάλιση της λειτουργίας τους σύμφωνα με τις προδιαγραφές της σχετικής υπουργικής απόφασης (αρ. 28492/2009, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την υπ’ αρ. 27934/2014).

Οι βασικοί στόχοι που τέθηκαν στη διάρκεια εκπόνησης της μελέτης, όπως και οι εργασίες που περιλαμβάνονται σε αυτή, μεταξύ άλλων, ήταν:

- Επισκευή των παιχνιδιών και του δαπέδου προς αποφυγή ατυχημάτων
- Αποξήλωση και απομάκρυνση των παιχνιδιών που δεν πληρούν τις προδιαγραφές
- Αποξήλωση-καθαρισμός και επανατοποθέτηση των ελαστικών πλακών δαπέδου όπου απαιτείται
- Απομάκρυνση του παλιού υλικού επίστρωσης (άμμος-ελαστικές πλάκες-χυτό ελαστικό δάπεδο) και προετοιμασία για επίστρωση του νέου υλικού
- Επίστρωση νέων ελαστικών δαπέδων ή χυτού ελαστικού δαπέδου σε πάχος τέτοιο ώστε να πληροί τις συνθήκες ασφαλείας σύμφωνα με το κρίσιμο ύψος πτώσης κάθε παιχνιδιού
- Επισκευή υφιστάμενων ή νέα επίστρωση σκληρών δαπέδων
- Δημιουργία προσβάσεων, με τη διάνοιξη και κατασκευή πεζοδρόμων
- Προμήθεια και τοποθέτηση νέων παιχνιδιών με πιστοποιητικό Εξασφάλισης Ποιοτικού Ελέγχου
- Κατασκευή-τοποθέτηση νέας περίφραξης με πόρτα εισόδου-επισκευή υφιστάμενης περίφραξης
- Προμήθεια-τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων
- Κατασκευή βρύσης, με τις απαραίτητες εκσκαφές, τοποθέτηση σωληνώσεων, φρεάτια
- Προμήθεια – τοποθέτηση πληροφοριακής πινακίδας
- Ηλεκτρολογικές – υδραυλικές εργασίες και εργασίες πρασίνου, όπου απαιτούνται

Το έργο περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2017, με προϋπολογισμό δαπάνης 800.000€ και με χρηματοδότηση μέσω της ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

«‘Έχουμε τις περισσότερες πιστοποιημένες παιδικές χαρές, όπως ορίζουν και οι διεθνείς προδιαγραφές. Είμαστε από τους λίγους δήμους που θέτουμε ως βασική μας προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών αλλά και των δημοτών μας γενικότερα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς.