Skip to main content

Σωματεία Μακεδόνων: Αν μας αγνοήσουν, θα μας βρουν έξω από τη Βουλή

Σε δημόσια διαβούλευση εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων εξέφρασαν τις θέσεις και τις ανησυχίες τους αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Δημόσια διαβούλευση πραγματοποιούν η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων του νομού Θεσσαλονίκης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Σωματείων Μακεδόνων στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Τον λόγο θα πάρουν εκπρόσωποι των φορέων και των συλλόγων, οι οποίοι θα εκφράσουν τις θέσεις και τις ανησυχίες τους αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Ζητούμε από τους ανθρώπους που κατέχουν την εξουσία να αφουγκραστούν τις ανησυχίες μας, Τα προβλήματά μας και το τι βλέπουμε για την επόμενη μέρα», δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καράμπαλης.

Οι διαβουλεύσεις έρχονται ως δεύτερο βήμα μετά τα συλλαλητήρια και σύμφωνα με τον κ. Καράμπαλη, η διαβούλευση της Θεσσαλονίκης αποτελεί την έβδομη που γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα.

Βασική ανησυχία των φορέων αποτελεί, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των φορέων, η αποσταθεροποίηση της περιοχής μέσα από την αδιανόητη επιμονή της γειτονικής χώρας να μείνει σε αυτό το όνομα. «Θαρρείς και δεν θα μπορέσουν να ζήσουν και να πορευτούν με άλλο όνομα!», σημείωσε. Μετά τη διαβούλευση θα υπάρξει ψήφισμα που θα επιδοθεί στην πολιτική ηγεσία. «Αν αγνοήσουν τη φωνή μας, θα μας βρουν έξω από τη Βουλή», σημείωσε ο ίδιος.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο πρώην υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής και εκπρόσωπος του μητροπολίτη Ανθίμου, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου.