Skip to main content

Δημόσια πρόταση της Lafarge για τις υπόλοιπες μετοχές της ΑΓΕΤ

Η Lafarge Cementos υπέβαλε υποχρεωτική δημόσια πρόταση προκειμένου να αγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας προτάσεως για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της ΑΓΕΤ Ηρακλής που δεν κατέχει, έναντι 1,23 ευρώ ανά μετοχή, προέβη η ισπανική Lafarge Cementos.
 
Μέσω της δημόσιας πρότασης η Lafarge δεσμεύεται να αποκτήσει 7.829.304 μετοχές της ΑΓΕΤ Ηρακλής τις οποίες δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, κατά την 10η Ιουλίου και οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ίσο με το 11,01% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Η Lafarge δίνει για κάθε μετοχή της δημόσιας πρότασης που προσφέρεται έγκυρα, 1,23 ευρώ τοις μετρητοίς, το οποίο ισούται με τη μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών της εταιρίας κατά τους τελευταίους έξι μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλλει τη δημόσια πρόταση, ήτοι πριν από την 10η Ιουλίου 2015.

Σημειώνεται ότι από το καταβλητέο προσφερόμενο τίμημα θα αφαιρεθεί το ποσό που αναλογεί στο φόρο εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης 0,20% και υπολογίζεται επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής για τη μεταβίβαση των μεταβιβαζόμενων μετοχών στον προτείνοντα.

Η περίοδος αποδοχής θα αρχίσει από τη δημοσίευση του πληροφοριακού δελτίου, όπως αυτό θα έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ως σύμβουλος της Lafarge Cementos για τους σκοπούς της δημόσιας πρότασης ενεργεί η BNP Paribas.