Skip to main content

Δημοσιογράφοι TV100: Ανυπόστατη και υβριστική η δήλωση Σιμόπουλου

Ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων με ανάρτησή του έκανε λόγο για «φίμωση» της TV100 σε σχέση με το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Σκληρή απάντηση στον πρώην γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο, δίνουν οι δημοσιογράφοι της TV100, υπογραμμίζοντας ότι λειτουργούν με γνώμονα τον κώδικα δεοντολογίας και την ανεξαρτησία του επαγγέλματος και κάνοντας λόγο για «ανυπόσταση και υβριστική δήλωση».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σιμόπουλος έκανε λόγο για «φίμωση» της TV100 σε σχέση με το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχει μονόπλευρη ενημέρωση που απηχεί μόνο στην άποψη της κυβέρνησης (δείτε εδώ).

Στην καταγγελία του κ. Σιμόπουλου παρενέβη ήδη η ΕΣΗΕΜ-Θ, το ΔΣ της οποίας την χαρακτήρισε εξωθεσμική παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο των εργαζομένων στην Δημοτική Τηλεόραση (δείτε εδώ).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των δημοσιογράφων της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης:

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ιδιώτης ηλεκτρολόγος μηχανικός, πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων και πρώην υποψήφιος βουλευτής, Στράτος Σιμόπουλος, με τίτλο «ποιος φιμώνει την TV100», οι δημοσιογράφοι της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης προέβησαν στην ακόλουθη παρέμβαση προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ:

«Οι δημοσιογράφοι (αρχισυντάκτες, ρεπόρτερ, παρουσιαστές ενημερωτικών εκπομπών) της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100, καταδικάζουμε την απόπειρα απαξίωσης του έργου μας μέσω ενός ανυπόστατου και υβριστικού για την επαγγελματική μας υπόσταση, δελτίου Τύπου, το οποίο αναδημοσιεύθηκε από πλειάδα ΜΜΕ της πόλης.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι καθημερινά λειτουργούμε με μοναδικό γνώμονα τον κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματός μας, χωρίς «άνωθεν» εντολές και παρεμβάσεις και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εικάζει ότι υπάρχουν «άνωθεν κομμένοι» από τις ενημερωτικές εκπομπές μας.

Ειδικότερα για τον κ.Σιμόπουλο, υπενθυμίζουμε ότι, αν και ιδιώτης, προσκλήθηκε στο στούντιο της TV100 τουλάχιστον δύο φορές κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής περιόδου 2016-2017.

Σφάλει όποιος νομίζει ότι, υπονομεύοντας το Μέσο που υπηρετούμε και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια, θα εκβιάσει την παρουσία του στις ενημερωτικές εκπομπές της Δημοτικής Τηλεόρασης.

Απορρίπτουμε τον χαρακτηρισμό «μονόπλευρη ενημέρωση για το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης παρουσιάζει η TV100». Αντιθέτως, συστηματικά προσφέρουμε βήμα σε όλους όσοι, με τη θεσμική τους ιδιότητα (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Ε.-Τ.Κ.Μ. κλπ) εκφράζουν αντιρρήσεις, επιφυλάξεις ή κριτική στις πολιτικές επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης ή δημοτικής Αρχής.

Η Δ.Ε.Π.Θ.Ε. (TV100 και FM100) ιδρύθηκε και λειτουργεί ως ένας δημοσιογραφικός οργανισμός δημόσιου χαρακτήρα. Αυτόν υπηρετούμε και για τη δουλειά μας λογοδοτούμε στους πολίτες, στο Δ.Σ. της εταιρείας και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ζητούμε από την ΕΣΗΕΜ-Θ να διαφυλάξει την επαγγελματική μας ανεξαρτησία από εξωθεσμικές παρεμβάσεις όσων μας θέλουν εργαλείο στην υπηρεσία των προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών τους.

Κάτω τα χέρια από την TV100.»