Skip to main content

Δημοσκοπικό προβάδισμα Μακρόν με 61% εν όψει β' γύρου

Ο 39χρονος τέως υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας συγκέντρωσε το 23,86% των ψήφων στον πρώτο γύρο και κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση

Ο κεντρώος υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να επικρατεί της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στις 7 Μαϊου, με 61% έναντι 39%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway.

Η μάχη για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία μεταξύ του Εμ. Μακρόν και της Μ. Λεπέν, δύο υποψηφίων που τους χωρίζουν τα πάντα, άρχισε τη Δευτέρα, με τους δύο υποψηφίους να διατείνονται ότι ενσαρκώνουν τη ρήξη «με το σύστημα».

Έπειτα από πολύμηνη προεκλογική εκστρατεία γεμάτη ανατροπές, ο 39χρονος τέως υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας συγκέντρωσε το 23,86% των ψήφων στον πρώτο γύρο και κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση. Ακολούθησε η Μ. Λεπέν με 21,43%, συγκεντρώνοντας δηλαδή σχεδόν 7 εκατομμύρια ψήφους, ιστορικό ρεκόρ για το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο. Οι άλλοι δύο βασικοί υποψήφιοι, ο κεντροδεξιός Φρανσουά Φιγιόν και ο ριζοσπάστης αριστερός Ζαν-Λουκ Μελανσόν, συγκέντρωσαν 19,91% και 19,64% αντίστοιχα.