Skip to main content

Δημοσκόπηση: Δεν κερδίζει από τον πρώτο γύρο ο Ταγίπ Ερντογάν

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα χάσει την πλειοψηφία που διαθέτει στο κοινοβούλιο.

Πτώση παρουσιάζει η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Gezici, δεν φαίνεται να μπορεί να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου από τον πρώτο γύρο.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα χάσει την πλειοψηφία που διαθέτει στο κοινοβούλιο.

Η δημοσκόπηση του Gezici διενεργήθηκε από τις 2 ως τις 3 Ιουνίου σε σύνολο 2.814 ανθρώπων. Το 47,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψηφίσει τον Ερντογάν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, μείωση σε σχέση με το 48,7% που είχε απαντήσει το ίδιο μία εβδομάδα νωρίτερα.

Εξάλλου ο συνασπισμός μεταξύ του AKP και του εθνικιστικού MHP δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, με το 48,7% των ερωτηθέντων να απαντά ότι προτίθεται να ψηφίσει ένα από τα δύο κόμματα. Το ποσοστό αυτό παραμένει σταθερό σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.