Skip to main content

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Το 75,3% των ερωτώμενων πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί τη διαπραγμάτευση για να παραμείνει στην εξουσία - Το 38% θέλει οικουμενική κυβέρνηση

Μεγάλο προβάδισμα υπέρ της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 17,5 μονάδες, καθώς συγκεντρώνει 33% έναντι 15,5% του κυβερνώντος κόμματος.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 15,5%, η ΝΔ 33%, η ΧΑ 7,5%, η Δημοκρατική συμπαράταξης: 6,5%, το ΚΚΕ 7%, το Ποτάμι 2%, οι ΑΝΕΛ 2% και η Ένωση Κεντρώων 2%.



Ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί τη διαπραγμάτευση για να παραμείνει στην εξουσία πιστεύει το 75,3% έναντι μόλις 18% που πιστεύει ότι το πράττει για το καλό της χώρας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός καθυστερεί λόγω πολιτικού κόστους έναντι μόλις 37% που εκτιμά το αντίθετο.

Στην ίδια λογική σχεδόν 6 στους 10 (59,5%) του συνόλου των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι σε σχέση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενδιαφέρεται κυρίως για την παραμονή της στην εξουσία

Μόλις το 3% δηλώνει ευχαριστημένο, το 44% είναι δυσαρεστημένο αλλά δεν έχει εναλλακτικές ενώ το 51% που δηλώνει δυσαρεστημένο πιστεύει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο ερώτημα απαντούν ευχαριστημένοι σε ποσοστό 8,5%, το 64,5 δηλώνει δυσαρεστημένο χωρίς να βλέπει εναλλακτικές επιλογές ενώ το 25% λέει ότι υπάρχουν εναλλακτικές.

Το 38% θέλει οικουμενική από την παρούσα βουλή για να είναι πιο αισιόδοξοι.