Skip to main content

Δυναμικό ξεκίνημα από τη Θεσσαλονίκη για το DiEM25 του Βαρουφάκη (vid)

Θερμό κλίμα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης από περίπου 500 άτομα που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις το νέο κίνημα του πρώην ΥΠΟΙΚ

Περισσότερα από 500 άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της παρουσίασης του κινήματος DiEM25 και την ομιλία του συνιδρυτή του, πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Χαιρετισμοί από Έλληνες και ξένους υποστηρικτές του κινήματος κατέκλυσαν το κοινό με μηνύματα συμπαράστασης στην Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν ήταν γνωστοί καλλιτέχνες και πολιτικοί, όπως η Ναόμι Κλάιν, συγγραφέας του Δόγματος του Σοκ, οι μουσικοί Μπράιαν Ίνο και Ζαν Μισέλ Ζαρ και ο Βρετανός βραβευμένος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς. Των χαιρετισμών προηγήθηκε το θεατρικό δρώμενο - παράσταση το «Δέντρο».

Την ώρα που ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας ανέλυε τις έξι μεταρρυθμιστικές προτάσεις του κινήματός του, ένα άτομο από το κοινό τον ρώτησε: «Γιατί δεν τα έκανες αυτά τότε, όταν ήσουν υπουργός Οικονομικών;».

«Γιατί με πέταξαν έξω από το Eurogroup και η Άνγκελα Μέρκελ δεν ήθελε να πει την αλήθεια και να δυσαρεστήσει τους τότε ψηφοφόρους της», απάντησε με νόημα ο κ. Βαρουφάκης.

Αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην αξιολόγηση, ο ίδιος υποστήριξε ότι η ολοκλήρωσή της θα σημάνει την περαιτέρω ερημοποίηση της χώρας.

Διευκρίνισε, δε, ότι η διαφορά μεταξύ 2015 και 2017, είναι ότι τώρα, πλέον, γνωρίζει την κατάσταση και ότι αυτό που ο ίδιος προτείνει είναι η Ελλάδα να μη μπει αυτή τη φορά σε διαπραγμάτευση.

Μετά την ομιλία του κ. Βαρουφάκη, ακολούθησε συναυλία από το συγκρότημα Cosmicray.