Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
x

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, από τις 10.00 έως τις 14.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τη διερεύνηση δυνατοτήτων χρηματοδότησης για την κοινωνική ένταξη προσφύγων, αιτούντων άσυλο και μεταναστών διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, από τις 10.00 έως τις 14.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συζήτηση θα εστιαστεί στις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που αφορούν δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δήμων Θεσσαλονίκης και Αθηναίων, με σκοπό  την οργάνωση και υλοποίηση συντονισμένων δράσεων και παρεμβάσεων για το προσφυγικό ζήτημα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα μετανάστευσης και προσφύγων, Σοφία Ασλανίδου, τονίζει σχετικά: «Θέλουμε να ανταλλάξουμε απόψεις  και να βρούμε χρηματοδοτικές διεξόδους μέσα από κοινές δράσεις και εργαλεία. Οι συνέργειες ανάμεσα σε δήμους που φέρουν το βάρος της ένταξης, αποτελούν τον μοχλό της ανάπτυξης μιας ειρηνικής συνύπαρξης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ