Skip to main content

Δύο + ένα μεγάλα επιχειρηματικά projects σε εξέλιξη

Σε όλα τα επιχειρηματικά projects βρίσκονται εν αναμονή υπάρχουν διάφορα προβλήματα, προς επίλυση, άλλοτε δύσκολα κι άλλοτε ευκολότερα.

Μικρά και μεγάλα επιχειρηματικά projects βρίσκονται εν αναμονή για να μπουν στην τελική τους ευθεία, με την ελπίδα ότι η υλοποίησή τους θα δώσει νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία. Σε όλα υπάρχουν διάφορα προβλήματα, προς επίλυση, άλλοτε δύσκολα κι άλλοτε ευκολότερα.

Όπως, για παράδειγμα, στην περίπτωση της ΕΠΑ Αττικής, όπου η ΔΕΠΑ επιμένει στην εξ ολοκλήρου απόκτησή της με την εξαγορά του μεριδίου της Shell. Τρίτος επιδιαιτητής σύμβουλος θα κληθεί να λύσει τη διαφορά ως προς την αποτίμηση της εταιρίας που υπάρχει μεταξύ Shell και ΔΕΠΑ για την εξαγορά. Η πρώτη αποτιμά το προς πώληση 49% στα 150 εκατ και η δεύτερη στα 250 εκατ. Οπότε κάποιος πρέπει να αποφασίσει. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι σύμβουλος της πρώτης είναι η Rothschild και της δεύτερης η Lazard.

Στο μεταξύ, την πρώτη Παρασκευή του Μαρτίου θα αποφασίσει η διοίκηση της Aegean για την εταιρεία από την οποία θα προμηθευτεί τουλάχιστον 50 νέα αεροσκάφη. Οι υποψήφιες προμηθεύτριες είναι οι εξής δυο προφανείς: Airbus και Boeing. Προς το παρόν, δεν «παίζει» το σενάριο να σπάσει η παραγγελία και στις δύο εταιρίες. Είναι πάντα όμως μια option.

Τέλος, υπάρχει πάντα ανοικτό το θέμα της Εθνικής Ασφαλιστικής. Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από εκεί αναφέρουν ότι περί τα 41,7 εκατ.ευρώ διεκδικεί ο Κάλαμος από την ΕΧΙΝ. Ισχυρίζεται ότι τα έδωσε μέσω διαδοχικών συμβάσεων, στο πλαίσιο της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι έως τώρα ξέρουμε μόνο τι λέει η μια πλευρά.