Skip to main content

Δυο χρυσά μετάλλια στην άρση βαρών σε πάγκο από τους Δήμου - Μωϋσιάδη

Οι δύο παραολυμπιονίκες κατέκτησαν την κορυφή στα +107 και 80 κιλά αντίστοιχα τόσο στο πρωτάθλημα της Γηραιάς Ηπείρου όσο και στην όπεν κατηγορία

Με δύο χρυσά μετάλλια και ένα ευρωπαϊκό ρεκόρ, έπεσε για την ελληνική άρση βαρών σε πάγκο, η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην πόλη Μπερκ Σουρ Μερ της Γαλλίας.

Πρωταγωνιστές των νέων ελληνικών θριαμβευτικών εμφανίσεων οι Κωνσταντίνος Δήμου και Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης οι οποίοι κατέκτησαν την κορυφή στα +107 και 80 κιλά αντίστοιχα τόσο στο πρωτάθλημα της γηραιάς ηπείρου όσο και στην όπεν κατηγορία.

Με τα μετάλλια των Δήμου και Μωϋσιάδη, η Ελλάδα έφτασε τα τέσσερα χρυσά στη διοργάνωση συμπεριλαμβανομένων κι αυτών από τους Πασχάλη Κουλούμογλου (-59κ.) και Αθανάσιο Βαγενά (-65κ. νέων). Με τέσσερα χρυσά η χώρα μας κατέκτησε την 5η θέση πίσω από Ουκρανία, Μ. Βρετανία, Πολωνία και Τουρκία.

Εκτός από το μετάλλιο, ο Δήμου με τα 230 κιλά που σήκωσε, κατέρριψε και το δικό του ρεκόρ Ευρώπης που ήταν 229κ. από τις 7 Δεκεμβρίου 2017 στο Μέξικο Σίτι.

Ο Δήμου, ως κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης, ξεκίνησε από τα πολλά κιλά και χωρίς… άγχος τις προσπάθειες του. Έτσι στην πρώτη σήκωσε 220 κιλά και στη δεύτερη 230, τα οποία ήταν αρκετά για να τον φέρουν στην πρώτη θέση της κατάταξης τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όσο και στο Όπεν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμου δεν επιχείρησε τρίτη προσπάθεια, αποδεικνύοντας πως είναι ο κορυφαίος αθλητής της κατηγορίας στην γηραιά ήπειρο.

Ο Μωϋσιάδης από την πλευρά του, επιστράτευσε το αστείρευτο ταλέντο που διαθέτει και σε συνδυασμό με το… παιχνίδι των κιλών που στήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ιωαννίδη απέναντι στον Ουκρανό Μπάμπινετς, κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στα -80κ. Ο Μωϋσιάδης είχε τρεις έγκυρες προσπάθειες στα 176, 181 και 186 κιλά, την ίδια στιγμή που ο βασικός αντίπαλός του είχε επίσης τρεις έγκυρες προσπάθειες στα 175, 180 και 180 κιλά αντίστοιχα.

Ακόμη, ο Αναστάσιος Μπάος κατετάγη 6ος στα -97 κιλά με επίδοση 177 κιλά (ήταν άκυρος δύο φορές στα 186), ενώ ο Νικόλαος Κουλουκουργιώτης κατέλαβε την 9η θέση στα -72 κιλά με επίδοση 120 κιλά (άκυρος δύο φορές στα 126).