Skip to main content

Δύο Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες της επίθεσης στο Λονδίνο

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την υγεία τους - Επτά θύματα της επίθεσης βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση

Δύο Έλληνες βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε χθες στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, μιλώντας σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με την ίδια, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται ακόμα Βρετανοί, Γάλλοι, Κορεάτες, Ρουμάνοι και Ιταλοί. Πιο αναλυτικά, τραυματίες είναι 12 Βρετανοί, 3 Γάλλοι, 2 Ρουμάνοι, 4 Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Κινέζος, ένας Ιρλανδός και ένας Ιταλός.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ είχε ανακοινώσει πως συνολικά επτά άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε ακόμα πως ο δράστης ήταν γεννημένος στην Βρετανία και γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες είχαν κάνει έρευνα για το άτομό του, αλλά θεωρήθηκε περιφερειακός παράγοντας.

ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν Ελληνες ανάμεσα στους τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία

Δεν υπάρχουν Eλληνες τραυματίες μεταξύ των νοσηλευομένων στα βρετανικά νοσοκομεία, μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο, οι δύο Έλληνες τραυματίστηκαν ελαφρά, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια επέστρεψαν στα σπίτια τους, χωρίς να υπάρχει καμία ανησυχία για την κατάσταση της υγείας τους.

Αρκετά πιθανή μία νέα επίθεση

Ο συναγερμός στη Βρετανία παραμένει στο επίπεδο «severe» που σημαίνει ότι μια νέα επίθεση είναι αρκετά πιθανή αλλά, όπως είπε η Μέι, το επίπεδο ασφαλείας δεν θα αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα γιατί δεν υπάρχει πληροφορία ότι η απειλή είναι άμεση.

«Η αστυνομία έκανε έρευνες όλο το βράδυ για να συγκεντρώσει πληροφορίες. Έκανε έξι έρευνες σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ στις οποίες προχώρησε σε οχτώ συλλήψεις», τόνισε η ίδια.

«Δεν πρόκειται να φοβηθούμε», ξεκαθάρισε, παράλληλα, σημειώνοντας ότι η επίθεση στρέφεται κατά όλων των ελεύθερων ανθρώπων.